Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 
 

35editie logoVlaamse loopweken voor scholen 

De 35ste editie van de ‘Vlaamse loopweken voor scholen’ vindt plaats van 18 september tot en met 13 oktober 2023.


Deze editie krijgt de ondertitel ‘Loop met ons mee!’ waarbij we iedereen oproepen om met ons mee te lopen tijdens de Vlaamse loopweken voor scholen. Dit kan met de gemeente, de scholen, de klas, de vrienden, kortom met iedereen op een moment in deze loopweken die jullie zelf kiezen. Centraal staat zeker ook dit jaar dat het een leuke belevingsdag moet worden. Probeer te organiseren met aandacht voor omgeving en milieu en zet je gemeente in de kijker.

Stuur alvast een filmpje in van jouw organisatie en maak kans op een mooie prijs voor je gemeente. 

Stimuleer ook de scholen van je gemeente of stad om binnen de eigen school het project ‘loop je in de kijker’ op te starten: een vervolg binnen de eigen school om de kinderen, jongeren nog meer aan te zetten om op een toffe manier te lopen. Ook hiervoor zijn er leuke prijzen voorzien.

In het kader van deze loopweken biedt MOEV, Sport Vlaanderen, de VAL en Netwerk Lokaal Sportbeleid samen met de partners, scholen en gemeenten de nodige ondersteuning aan en héél wat inspirerende voorbeelden.


De Vlaamse loopweken maakt ook dit jaar opnieuw deel uit van het Europees project 'European School Sport Day (ESSD)' – 'Joy in Sport and Physical Activity', waar kinderen en jongeren in beweging brengen centraal staat. #BeActive  #ESSD2023  #ESSDBelgium
 Door aan sport te doen maak je vrienden. En denk eraan, DEELNEMEN is nog altijd belangrijker dan WINNEN. 


De 'Vlaamse loopweken voor scholen' is een initiatief van MOEV en Sport Vlaanderen.

 
De organisatie gebeurt in nauwe samenwerking met

  • gemeente- en stadsbesturen
  • sportdiensten
  • Netwerk Lokaal Sportbeleid
  • Vlaamse Atletiekliga (VAL)
  • Schoenen Torfs
  • Verbond van Belgische Tuinbouwveilingen (VBT)

Het succes van dit evenement is in de eerste plaats te danken aan de nauwe samenwerking tussen de verschillende partners: de gemeentebesturen, MOEV, Sport Vlaanderen, het Netwerk Lokaal Sportbeleid, de Vlaamse Atletiekliga (VAL), én aan de enthousiaste vrijwillige inzet van de talrijke directies, schoolsportgangmakers, medewerkers, gemeentelijke sportdiensten en atletiekclubs.

 

 

banner logos

  

loopweken europa