Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Fietsvaardigheid en -veiligheidmoev wk wielrennen scholenactie jongen
Tools voor het secundair onderwijs


Fietsvaardigheid oefenen en deelnemen aan het verkeer leer je door te doen. Geef jouw leerlingen de kans om hun vaardigheden te verbeteren. Ze leerden er al heel wat in het lager onderwijs, aangepast aan hun leeftijd. Jongeren in het secundair onderwijs zijn heel wat zelfstandiger en mobieler. Daardoor ontstaan er voor verkeers- en mobiliteitseducatie andere mogelijkheden. Werk jij mee aan een attractief aanbod op maat van de doelgroep? 

Nood aan inspiratie en materiaal? Bekijk dan zeker de projecten, educatieve pakketten en lesfiches van MOEV en VSV.

Wil je de verkeersregels voor fietsers van je leerlingen testen gecombineerd met een paar leuke weetjes over het WK wielrennen? Speel dan zeker de WK-fietsquiz in je klas. 

Interactieve WK-fietsquiz
Projecten
Educatieve pakketten
Lesfiches


Interactieve WK-fietsquiz

MOEV wk wielrennen fietsquizIn september 2021 vindt het WK Wielrennen plaats in België. Je leerlingen testen er hun kennis over de verkeersregels voor fietsers én ontdekken er heel wat leuke WK-weetjes. Speel deze fietsquiz met de klas en ontdek welk peloton leerlingen het meeste weet over fietsen en wielrennen.
 
Deze quiz is voor de leerlingen van de 1ste graad secundair onderwijs. 

Doe mee aan WK-fietsquiz! 


Projecten

 • Verkeer in de klas 
  Op dit platform over verkeerseducatie vinden leerkrachten kant-en-klaar lesmateriaal waarmee ze zelf lessen verkeer en mobiliteit kunnen geven op maat van de leerlingen. Ook leerlingen kunnen er zelfstandig hun kennis van het verkeer trainen en testen.
 • Verkeersweken 
  Om de leemte tussen de lagere school en het theoretisch rijexamen op te vullen, biedt de VSV Verkeersweken aan.
 • Slimme Mobiele Scholen
  Slimme Mobiele Scholen of SMS biedt secundaire scholen inhoudelijke en financiële ondersteuning om verkeers- en mobiliteitseducatie in alle graden op de agenda te zetten. 
   

Educatieve pakketten

 • Fietscontrole
  Dit pakket is ideaal als voorbereiding op een klasuitstap met de fiets of als een aparte verkeersactiviteit op school. In het pakket vind je kant-en-klaar materiaal om een fietscontrole te organiseren op school en om leerlingen alles bij te brengen over de wettelijk verplichte uitrusting van een fiets.
 • Op uitstap met de fiets 
  Elke fietsuitstap kan je beschouwen als een praktijkles verkeer voor je leerlingen. Bereid je volgende uitstap goed voor met dit pakket.

Lesfiches

VSV ontwikkelde heel wat lesfiches. Zo kan je meteen aan de slag.