Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Fietseducatie - Secundair onderwijsmoev wk wielrennen scholenactie jongen


In het secundair onderwijs krijgt verkeerseducatie een steeds belangrijkere rol. Het is opgenomen in de eindtermen van de eerste graad en vanaf september verschijnt dit ook in de eindtermen van de tweede graad. Dit betekent dat ook fietsvaardigheid steeds meer aan bod komt op diverse manieren en in verschillende vakken.

Ontdek hier heel wat tips om het WK Wielrennen vakoverschrijdend aan bod te laten komen. Dit kan met de educatiebundels per vak en per thema. Maar ook via korte Kahoot-quizjes.

Om het allemaal wat speels te houden kan je ook het WK-bordspel spelen met je klas.   


Digitale lessenbundels

Om de jubileumeditie van de UCI Road World Championships te vieren, hebben de organisatoren van het WK, MOEV en Sport Vlaanderen boeiende en leerrijke educatieve bundels uitgewerkt. Hierin ontdek je een fascinerend wielerverhaal, kant-en-klare lessen, vraagstukken en de daarbij horende oplossingen. Centraal hierbij staan telkens het recreatief fietsen, het wielrennen en het WK 2021. Deze bundels geven ongetwijfeld veel zin om te fietsen. Wie weet inspireren ze onze kampioenen van de toekomst.

MOEV WK wielrennen inspiratiebundels220Per vak ontdek je een digitale lessenbundel. De lessenbundels kan je makkelijk presenteren op je smartboard in de klas.

Ontdek de educatieve bundels

 


WK-bordspel

MOEV WK wielrennen bordspel220Het WK-bordspel is speciaal ontworpen voor het WK Wielrennen 2021. Ideaal materiaal voor een vrij moment op school of als bewegingstussendoortje. 

Download het WK-bordspel

 


Vakoverschrijdende opdrachten of alternatieve L.O.-lessen

Doe hier inspiratie op om wielrennen en fietsen aan bod te laten komen in diverse vakken of in naschoolse activiteiten.

Kahoot quiz 

Kahoot is een gratis interactieve tool. Je kan online quizjes afnemen met de hele klas. De basis is eenvoudig: de leerlingen krijgen meerkeuzevragen voorgelegd met maximaal vier antwoordmogelijkheden. Deze antwoorden hebben een kleur: rood, geel, groen of blauw. De leerkracht laat op het scherm de vraag zien en de leerlingen kiezen op hun eigen smartphone het juiste antwoord. 

Enkele quizzen in het kader van het WK wielrennen:

Andere ideetjes

MOEV WK wielrennen fietsdialect