Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Fietseducatie - Basisonderwijsmoev wk wielrennen scholenactie meisje


Maak je leerlingen warm voor de wereldkampioenschappen wielrennen van 18 t.e.m. 26 september 2021. Prikkel hen met leuke lessen over het WK. Of bied leerstof aan in een wielerjasje. Je kan zo de kaart van Europa bekijken en op zoek gaan naar de belangrijkste wielerlanden. Je kan ook een initiatieles Frans inlassen over de fietsonderdelen of werken met verschillende rennersfiches. Plan eens een taalles waarin je leerlingen te weten komen wat er zo bijzonder is aan 'in een waaier fietsen'. Leer samen de verkeersregels voor fietsers op een originele manier. Ontdek dit en veel meer in de educatieve bundels voor het basisonderwijs.

Om het allemaal wat speels te houden kan je ook het WK-bordspel spelen.  


Digitale lessenbundels

Om de jubileumeditie van de UCI Road World Championships te vieren, hebben de organisatoren van het WK, MOEV en Sport Vlaanderen boeiende en leerrijke educatieve bundels uitgewerkt. Hierin ontdek je een fascinerend wielerverhaal, kant-en-klare lessen, vraagstukken en de daarbij horende oplossingen. Centraal hierbij staan telkens het recreatief fietsen, het wielrennen en het WK 2021. Deze bundels geven ongetwijfeld veel zin om te fietsen. Wie weet inspireren ze onze kampioenen van de toekomst.

MOEV WK wielrennen inspiratiebundels220Per graad ontdek je een digitale lessenbundel. De lessenbundels kan je makkelijk presenteren op je smartboard in de klas.

Ontdek de educatiebundels BaO

 


WK-bordspel

MOEV WK wielrennen bordspel220Het WK-bordspel is speciaal ontworpen voor het WK Wielrennen 2021. Ideaal materiaal voor een vrij moment op school of als leuk bewegingstussendoortje.

Download het WK-bordspel