Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 
 

skatersMiddelbaar in actie

Schoolsport, wat is dat?

“Schoolsport is het wekelijkse uurtje L.O. op school.” ERROR! Schoolsport is veel meer dan dat. Sport en beweging vinden vaker dan je denkt hun weg binnen én buiten de klasmuren: van voetbaltoernooien onder de middag tot spelletjes frisbee en Kubb net voor de avondstudie. Van bewegen krijg je de nodige energie om de hele dag fris achter je boeken en bank te zitten. Sportkansen? Grijp ze! MOEV deelt ze met veel enthousiasme en inspiratie uit.

Overtuig daarom jouw leerkrachten om meer sport op school te krijgen. Voor, tijdens en na de lessen. MOEV organiseert zelfs sporttoernooien. Zei iemand daar: de competitie van de andere school uitchecken?

 


Iedereen wint met sport!

Winnen? Doe je door te beginnen! En wel nu. Bewegen zorgt voor heel wat leuke dingen die je mee naar huis kan nemen:

  • een betere conditie
  • nieuwe vrienden
  • een goed gevoel
  • een welgekomen rust in je hoofd 

tiktok zwartTikTok-challenge met Sarah Bossuwé

Zin in een nieuwe TikTok-challenge? Dat kan! Neem je smartphone bij de hand en check op TikTok hoe je aan de slag gaat met deze challenge samen met danseres Sarah Bossuwé!

 


Beweging en schoolsport kan je eindeloos matchen. We pikken er enkele leuke combo’s voor je uit.

 


Een ideale schooldag in beweging rugzak

bol grijsMet muziek in je oren, wandel je de vertrouwde weg naar school. Net wanneer het begint te regenen, kom je een klasgenoot tegen. Spurtje dan maar? Na enkele stretchoefeningen overloop je in de ochtendstudie de klasagenda: eerst nog Nederlands en wiskunde, daarna eindelijk de les lichamelijke opvoeding waar je al een week naar uitkijkt. Er staat namelijk een vette initiatie op het programma vandaag: schermen.

lijn grijsTijdens de lunchpauze schuif je met je bord aan in de rij. Je kiest een lekker gerechtje. Gezond én spicy! Na enkele teugen fris water, sluit je aan bij de looptraining in het bos achter de school. Volgende week nemen jullie het op tegen de school aan de overkant in de Survival Trophy, wat extra training kan dus geen kwaad! In de namiddag speelt mevrouw Dumont van Frans een interactief spel: iedereen staat recht en moet terug gaan zitten wanneer hij of zij niet op het volgende woord in de Franse woordenslang kan komen. Oef, je kan een hele tijd blijven staan.

boog grijsIn het ICT-lab werk je nog tot de schoolbel gaat aan een groepsproject aan de statafels. Na de avondstudie, wandel je terug naar huis en vertel je jouw ouders over je actieve dag. Met de SNS-pas snel je nog richting het zwembad om dat laatste restje energie kwijt te geraken. Die knappe nieuwe medestudent is er ook! Moe maar voldoen, laad je tijdens de nacht op voor een nieuwe dag. Reload and go!