Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 
 

zwemmer1Klimmende kleuters

Schoolsport, wat is dat?

Onze kinderen verschillen in achtergrond, afkomst, karakter en interesses. Maar wat vinden ze allemaal leuk? Spelen en bewegen! Het is daarom belangrijk dat we onze kleuters volop in beweging zetten, voor, tijdens én na de schooluren. Van de steptocht naar de kleuterklas tot een interactieve speeltijd en beweegactiviteiten in de naschoolse opvang.

Als overkoepelende en coördinerende organisatie wil MOEV via de scholen het startsignaal geven voor een leven vol beweging en sport. Met de nodige inspiratie en tools reiken we ouders, kleuterbegeleiders én sportclubs de sportieve hand.

 


Iedereen wint met sport!

Heeft je kind vandaag al actief bewogen? Dan heeft het ook al wat gewonnen! Beweging en sport leveren veel meer op dan gouden bekers en medailles. Maar wat kan je dan wel mee naar huis nemen?

Door te bewegen en te sporten, wint je kind …

  • … leuke vrienden om mee te spelen
  • … een goed gevoel
  • … een fris hoofd
  • … een gezondere conditie
  • ... 

Beweging en schoolsport kan je eindeloos matchen. We pikken er enkele leuke combo’s voor je uit. 

 


rugzakEen ideale schooldag in beweging? Benieuwd hoe die eruit ziet?

bol geelDe wekker gaat stipt om zeven uur. Je oogappel veegt nog wat restjes slaap uit zijn of haar ogen die nog op half zeven staan. Daarna springt je kind ongeduldig op de loopfiets. In de voorschoolse opvang voedert je kleuter samen met de andere kinderen de schaapjes op de grote weide. Net voor de eerste bel luidt, bouwen de aangekomen kinderen op de speelplaats nog een cool zandkasteel.

lijn geelIn de klas leert de juf de kleuters de eerste sprongetjes in tellen. Iedereen verzamelt in een grote kring: wie kan er al twee keer springen? Na een intensief tikkertjesfestijn tijdens de speeltijd, knutselt je kind verder aan de kleine statafels achteraan in de klas. Tijdens de lunchpauze smikkelen de kinderen samen en lessen ze hun dorst met grote slokken water uit de drinkfontein.

boog geel In de namiddag dribbelen en klauteren de kleuters door de sportzaal, en na de laatste schoolbel rent je bengel richting de naschoolse opvang voor wat extra beweging in de Multimove-lessen. Om met de bal te stuiteren, een ballon in de lucht te houden of te springen en dansen op de allertofste liedjes …
 

krul geelDaarna is het tijd om met mama of papa naar huis te wandelen, te fietsen of te steppen, kirrend over de actieve dag. Lekker vermoeid, kruipt je zoon of dochter, na het einde van een actieve dag in bed. Heerlijk voldaan, maar te moe om nog één woord te horen of zeggen. "Benieuwd welke leuke dingen de juf morgen wil doen", mompelt je kleuter, nét voor de schaapjes terugkeren.