Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 
 

basketKinderen in beweging

Schoolsport, wat is dat?

Fietste je deze ochtend met de wind in de rug naar school? Dribbelde je tijdens de speeltijd tot aan de basketbalring? Of oefende je al de nieuwste dansmove op de speelplaats? Aha! Je doet aan schoolsport, maar had je dat in de gaten? Of je nu sport, danst of af en toe eens helemaal gek doet: met beweging win je energie. Nog vóór de eerste schoolbel tot het einde van de dag en ook daarna, bewegen doe je best de hele dag door.

Overtuig daarom je meesters, juffen en ouders om de beweegtips van MOEV tot op school te krijgen. Doorpluis onze website met de allerleukste activiteiten, kom van je stoel en maak je klaar voor een hele dag actie.

 


Iedereen wint met sport!

Heb jij vandaag al actief bewogen? Dan heb je ook al wat gewonnen! Beweging en sport leveren heel wat meer op dan gouden bekers en medailles. Maar wat kan je dan wel mee naar huis nemen? 

Met sport …

  • … verover je jouw stukje energie van de dag
  • … bouw je aan een gezonde conditie
  • … moet je even aan helemaal niets denken
  • … voel je je goed in je vel

tiktok zwartTikTok-challenge met Sarah Bossuwé

Zin om te dansen? Doe mee met onze TikTok-challenge ‘Wie sport, die wint’! Check hier hoe je aan de slag gaat met deze challenge samen met danseres Sarah Bossuwé!

 


Beweging en schoolsport kan je eindeloos matchen. We pikken er enkele leuke combo’s voor je uit.

 


Een ideale schooldag in bewegingrugzak

bol groenGeeeeuw! De wekker gaat, zoals altijd, nét wat te vroeg. Op de hoek van de straat wachten enkele klasgenootjes om samen met een mama of papa naar school te fietsen. Brrr … het is nog fris! Nog voor de eerste schoolbel gaat, speel je al enkele leuke loopspelletjes met de anderen. Tijdens de rekenles trekken we naar buiten om de maaltafels te oefenen aan de hand van een tof hinkelspel.

Zodra de bel rinkelt verzamelt iedereen op de speelplaats om de 'Opzij, opzij, opzij'-dans in te oefenen. Die ga je volgende week op het schoolfeest brengen voor alle ouders. Spannend hé?

boog groenDaarna ga je opnieuw in de klas aan de slag: je leert een heleboel nieuwe moeilijke woorden schrijven. Na elke pagina strekken we de armen en benen met een bewegingstussendoortje met MOEV-mascotte Luuk. Driiiing! Eindelijk kan die brooddoos open. Na een paar slokken fris water van het drinkfonteitje, snel je de speelplaats op voor een partijtje trefbal.

M groenIn de namiddag kruip je op een zitbal om toffe WO-weetjes te ontdekken op de computer en nadien knutsel je verder aan jouw project. Iedereen mag zijn tekening straks mee naar huis nemen, benieuwd wat mama en papa vinden? De turnleraar verdeelt de klas in groepjes om samen door het touwenparcours te klauteren en daarna rinkelt eindelijk die laatste schoolbel.

Tijdens Sportsnack na school halen ze het grote springtouw uit, yes! Opeens staat mama daar al, wat gaat de tijd snel als je plezier hebt. Na een ontspannende fietstocht naar huis, kan je niet wachten om je dag aan zus, broer en mama en papa te vertellen. Na een wandeltochtje naar oma en opa, kruip je vroeg je bed in, dromend over het actieve programma van morgen.