Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 
 

loperFederaties & clubs

Schoolsport, wat is dat eigenlijk? En wat heeft de organisatie MOEV daarmee te maken?

Schoolsport bestaat op heel wat manieren. Dat moet ook, want onze kinderen en jongeren zijn zelf ook heel verschillend in achtergrond, afkomst, karakter en interesses. Willen we hen (blijvend) in beweging zetten, moeten we dat op verschillende manieren aanpakken. De school vormt hierin een belangrijke tussenschakel met bewegingsmogelijkheden voor en na school én tijdens en tussen de lessen in.

Wist jij al dat MOEV dé overkoepelende en coördinerende organisatie is rond schoolsport? Ontdek op deze website wat MOEV allemaal doet voor scholen.

 


wie sport die wint campagne vierkantWaarom deze campagne?

MOEV, Sport Vlaanderen en het Departement Onderwijs en Vorming lanceren de campagne ‘Wie sport, die wint’ specifiek voor kleuters, kinderen uit de lagere school en jongeren uit het secundair onderwijs. Doel hierbij is om schoolgaande kinderen en jongeren te overtuigen om minder te zitten, meer te bewegen en te sporten. Daarnaast willen we hen de bewegingsmogelijkheden en schoolsportinitiatieven op school laten ontdekken om zo de stap te zetten naar sportparticipatie in de sportclub.

De campagne zet daarbij in op het stimuleren van meer samenwerking tussen school, sportclub en gemeente. Zo kunnen verschillende schoolsportinitiatieven makkelijker tot bij de leerlingen komen.

 


Hoe kan ik als federatie of club een sportief handje toesteken?

We moedigen federaties en clubs aan om de boodschap van de campagne te delen met alle kinderen en jongeren die betrokken zijn bij de club. Laat de campagne leven via de affiches en ga met de leden in dialoog over het nut van de campagne. Winnen heeft een meervoudige betekenis: het gaat hier niet enkel over een wedstrijd winnen, maar ook over je conditie aanscherpen, vrienden maken of je hoofd leegmaken. Wie sport, die wint. Meer dan je denkt.


Hoe kan MOEV mij hierin ondersteunen? 

Jouw federatie of club wil kinderen en jongeren warm maken voor de sport die jullie aanbieden. Wist je dat de schoolsetting hiervoor ideaal is? Je kan er namelijk alle kinderen en jongeren bereiken binnen een vormende en veilige omgeving.

 • Federaties 
  Wil je als federatie je sport uitdragen naar kinderen en jongeren? Bij een eventuele projectontwikkeling is MOEV graag jouw partner. Het is namelijk cruciaal om het aanbod aan te passen aan de noden en de mogelijkheden van zowel de leerlingen, de leerkrachten als de school. Graag ondersteunt MOEV jouw sportfederatie bij de ontwikkeling van een nieuw schoolproject. Interesse? Onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. staat voor je klaar.

 • Sportclubs 
  Wil je als sportclub meer betrokken zijn bij de lokale schoolsport? MOEV werkt bij de organisatie van het lokale beweeg- en sportaanbod vaak samen met lokale clubs. 
  Vertegenwoordig jij een club en wil je samenwerken met MOEV? Ondek dan hier jouw lokaal MOEV-aanspreekpunt.

 • Sportsnack
  Voor het basisonderwijs kunnen lokale clubs tijdens de lessenreeksen van Sportsnack hun aanbod promoten. Sportsnack staat voor ‘Sportief Naschools ACtieve Kids’. Met Sportsnack stimuleren we meer beweging en sport in de naschoolse opvanginitiatieven van het basisonderwijs. Sportsnack bouwt verder op de principes van Multimove.

 

federaties4

 • Sport na School
  Voor het secundair onderwijs verwijzen we richting de Sport Na School-pas (of beter gekend: de SNS-pas). Met deze pas kan een jongere gedurende een bepaalde periode na de schooluren deelnemen aan verschillende sportactiviteiten. De pas biedt veel mogelijkheden om het lokaal naschools sport- en beweegaanbod in de kijker te zetten bij jongeren van het secundair onderwijs. Als federatie of club kun je je aanbod toevoegen aan het SNS-aanbod. Interesse? Dan contacteer je best de Follo-leerkracht die werkzaam is in jouw regio. Ontdek de SNS-pas via www.sportnaschool.be.

 • Inspireren
  MOEV verzorgt mee de communicatie van bestaande schoolprojecten in samenwerking met sportfederaties en clubs. Op de pagina ‘Laat je inspireren’ ontdek je hoe andere scholen met clubs samenwerken of aan de slag gaan met schoolsportprojecten. Op de activiteiten-pagina ontdekken scholen ook heel wat initiaties en instuiven.

Campagnematerialen

Help ons mee om de campagne te laten leven en gebruik de campagnematerialen: