Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Ontdek 'Dip? Dobbel. Doe!' en de vorming bewegingstussendoortjes


Moev project dip dobbel doe logoEen lesonderbreking? Een overgang naar een nieuw lesonderwerp? Trek opnieuw de aandacht van je leerlingen en kom tegemoet aan hun bewegingsnoden met het spel 'Dip? Dobbel. Doe!'.

Dit spel om minder te zitten én meer te bewegen in de klas bevat vier sets leuke kaarten met diverse bewegingstussendoortjes, een set kaartjes met allerlei gezonde weetjes en een dobbelsteen met zes verschillende kleuren. 

Op de website van het Vlaams Instituut Gezond Leven lees je alle info: de handleiding van 'Dip? Dobbel. Doe!', de speelkaarten en de tekeningen die de bewegingstussendoortjes uitbeelden. 

Handleiding 'Dip? Dobbel. Doe!'

Laat je leerlingen meer bewegen en vooral … minder zitten op school! Goed voor hun gezondheid én hun concentratie in de les!

 

Moev project dip dobbel doe vormingVorming bewegingstussendoortjes met de spelvorm 'Dip? Dobbel. Doe!'


Bewegingstussendoortjes zijn veilige, leuke en eenvoudige oefeningen die je op de kleuter-, basis- of secundaire school kan gebruiken als 'break'; bij een lesonderbreking of bij de overgang naar een nieuw lesonderwerp.

Deze vormingng geeft leerkrachten een houvast en kijk op wat bewegingstussendoortjes kunnen zijn, maar ook meer uitleg over de spelvorm 'Dip? Dobbel. Doe!'.
Vanuit het aangereikte kader kan elke leerkracht bewegingstussendoortjes inpassen in de lessen. 

Datum en locatie voor de vorming kan je afspreken met MOEV.
De prijs voor de vorming bedraag 50 euro. Wanneer je schoolondersteuning op je school aanvraagt, is de vorming gratis. 

Aanvraag vorming


Bewegingstussendoortjes een succesformule op jouw school?

Heb je als leerkracht wel eens de vraag: ‘Hoe pak ik bewegingstussendoortjes het best aan?’ Dan komen de MOEV-schoolondersteuners graag langs op je school om samen te bekijken hoe je concreet aan de slag kan.
Deze begeleiding is gratis.

Aanvraag schoolondersteuning
 In samenwerking met  

vlaanderenzorg220   vlaanderenonderwijs220   gezondleven220