Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 
 

Moev wat is moev beweegcompasOnze missie & visie

MOEV je mee?

M - Motivatie - Onze MOEV-medewerkers zijn gepassioneerd om scholen blijvend in beweging te brengen. Enthousiast gaan we aan het werk om scholen te ondersteunen met unieke evenementen, materialen en projecten. Onze drijfveer hierbij is scholen helpen om voor kinderen en jongeren een gezonde schoolomgeving te creëren.

O - Ondersteuning - MOEV is er voor alle scholen én zo voor elke leerling. MOEV ondersteunt scholen op maat met koffers vol leuke ideeën en professioneel advies rond het bewegingsbeleid (incl. sport). 

E - Expertise  - Vanuit samenwerking en cocreatie met erkende partners staat MOEV garant voor een kwaliteitsvolle en objectieve inhoud aangepast aan het ontwikkelingsniveau van kinderen en jongeren.  

V - Vernieuwing - Vlaanderen - Vitaliteit - Als de door de overheid erkende gangmaker voor beweging in het onderwijs probeert MOEV dicht bij het doelpubliek te staan. Scholen verwachten een uitdagend, up-to-date aanbod. Dit houdt in dat innovatief denken in het DNA van de MOEV-medewerkers verweven zit.


MOEV zet alle leerlingen uit het kleuter-, basis- en secundair onderwijs aan tot een fitte, gezonde en veilige levensstijl.


Moev wat is moevMissie

MOEV wil alle leerlingen in het Vlaams onderwijs aanzetten tot een gezonde mix van zitten, staan, bewegen en sporten.

MOEV wil hiervoor schoolteams motiveren en ondersteunen bij de ontwikkeling van hun kwaliteitsvol gestructureerd bewegings- en sportbeleid, ingebed in het gezondheidsbeleid.

 

Moev wat is moev3Visie

Ons ultieme doel: tegen 2040 hebben alle scholen een kwalitatief en gestructureerd bewegingsbeleid. Onze eerste doelstelling: tegen 2025 voert 80% van de basis- én secundaire scholen een preventief, kwaliteitsvol gezondheidsbeleid.

MOEV wil alle leerlingen optimale kansen bieden om de aanbevelingen rond beweging & sedentair gedrag te behalen. MOEV streeft er zo naar dat kinderen en jongeren belang leren hechten aan een fitte & gezonde levensstijl én dagelijks bewegen i.f.v. een levenslange bewegingsvriendelijke attitude.

 


MOEV wil alle leerlingen plezier laten beleven door te bewegen. Daarom motiveert en ondersteunt MOEV scholen bij de uitwerking van hun bewegings- en sportbeleid.