Doki eet gezond Doki leert fietsen Doki in de klas Doki maakt muziek Doki drinkt water Doki op de speelplaats Doki en Vriendjes Doki is acrobaat Doki speelt buiten

OUDER DOKI DOE 9: DOKI SPEELT BUITEN

oki doki speelt buiten

Inleiding

Doki spendeert uren in de buitenlucht. Buiten is de ideale omgeving om avonturen te beleven. Er zijn verschillende manieren om actief bezig te zijn in de buitenlucht: actieve verplaatsingen, spelen op de speelplaats, georganiseerde sportdeelname in een sportclub of georganiseerd spelen in een jeugdbeweging. Ook thuis in de tuin of de buurtspeeltuin kan je je kleuter stimuleren om voldoende (min. 2 uur per dag) en gevarieerd te bewegen in de buitenlucht.

Suggesties

 

Gezond opvoeden

Op de website vind je informatie omtrent beweging, sedentair gedrag en schermtijd.

Speeltuinen

Op de website vind je een overzicht van speeltuinen per provincie en gemeente.

Buitenspelen

De website kadert het belang van buitenspelen en voorziet tips om samen buiten te spelen.

Veiligheid

Ben je bezorgd over de veiligheid van je buurt? Probeer je eigen angsten te overwinnen en mogelijke gevaren niet te overschatten. Maak met je kind duidelijke afspraken. In veel gemeenten zijn er speelpleintjes, parken of sportgelegenheden waar kinderen afgeschermd van autoverkeer kunnen spelen.

Multimove

In de Multimove beweegkalender laten we je elke dag samen met je kind bewegen. De kalender telt 365 spelletjes, één voor elke dag. Het is heel eenvoudig om alle activiteiten thuis, op zolder of in de buurt te doen met huis-, tuin- en keukenmateriaal. Onze Multimove beweegkalender geeft je extra inspiratie. Zo is bewegen kinderspel.

Bevrijd de speeltijger (in jezelf)

Een speelposter om kinderen uit te dagen tot uiteenlopende activiteiten in de buitenlucht.

okidoki speeltijger

Spelen in eigen tuin

14 werkfiches om de eigen tuin natuurrijker, avontuurlijker en kindvriendelijker te maken. Elke fiche bestaat uit algemene informatie, een stappenplan en concrete tips en activiteiten.