Maak je eigen Doki klaspop

okidoki maak handpop

De klaspop en de kleuter zijn een gouden combinatie. Een klaspop kan een grote meerwaarde hebben om het contact met kleuters te vergroten en/of te verdiepen. 

De Doki klaspop, een sokpop, is eenvoudig in gebruik omdat er maar 1 hand voor nodig is. De sokpop heeft een beweegbare mond en dat blijkt kleuters in de praktijk erg aan te spreken.

 

Het introduceren van de Doki klaspop

Het introduceren van de pop is een belangrijk moment, het is het moment waarop de kinderen kennis gaan maken met hun held DOKI.  Dat is hartstikke spannend. Alle begin is moeilijk en dat is bij het werken met een pop niet anders maar er zijn wel manieren om die start wat makkelijker te maken.

Een aantal tips

 

Een aantal praktische tips met betrekking tot het introduceren in een groep

Download hier de werkbeschrijving en het patroon

Kennis maken met Doki?

DOKI figuurDoki is een speels en ietwat ondeugend draakje dat dol is op ontdekken. Hij heeft een rijke fantasie en leert graag bij. Op een keer wilde Doki graag leren groen zijn. Gelukkig zijn draken daar uitzonderlijk goed in. Doki was dan ook meteen heel goed in ‘groen zijn’. Of toen hij wilde fluiten … Dat was toch net iets moeilijker. Draken zijn niet goed in fluiten. Vuur spuwen, dat wel, maar fluiten is toch nog net ietsje anders. Na veel oefenen slaagde Doki er uiteindelijk in om foutloos te fluiten zonder ook maar één spatje vuur te produceren. Moederdraak was ontzettend trots op haar kleuterdraak Doki.  Vanaf dat moment loopt hij dagelijks enthousiast fluitend naar de drakenschool en staat hij te popelen om elke dag iets nieuws bij te leren. Gaan we samen ontdekken wat Doki allemaal wil leren om gezond, actief en fit te zijn?

Download hier de vertelplaat "Kennis maken met Doki"