18 Doki vertelplaten

vertelplatenBij elke DOKI DOE hoort een set van twee vertelplaten met illustraties. De Doki vertelplaten zorgen voor de inkleding van de activiteiten en begeleiden het vertelmoment in de klas. Samen met de leerkracht kijken de kleuters naar de vertelplaten. Wat ze erop zien, leren ze benoemen. Dit stimuleert de taalvaardigheid.

Op de vertelplaten komen de kleuters ook meer te weten over de gezonde, actieve en fitte levensstijl van Doki. Door dit samen in groep te doen, leren de kinderen sociaal-emotionele vaardigheden op een eenvoudige, speelse manier. De Doki vertelplaten bevatten geen tekst.  Zo kunnen de kleuters zich volop concentreren op de visuele uitbeelding van het spannende avontuur van Doki. De achterzijde van de vertelplaten voorziet in kernzinnen die de inhoud van de DOKI DOE weergeven ter ondersteuning van de verteller. De vertelplaten zijn een leuke manier om een afstemming tussen het verhaal en de activiteiten van de DOKI DOE in de klas te realiseren.  

okidoki eet gezond vertelprent1 okidoki vertelprent verso

De vertelplaten hebben een standaardformaat (420x297 mm) en zijn van afwasbaar matlaminaat. De verteller kan gebruik maken van een verteltheater (kamishibai) waarin de vertelplaten passen of kan ervoor kiezen om de vertelplaten zelf vast te houden.

Bekijk de 18 vertelplaten.

Wil je een OKI DOKI klaspakket bestellen?