De 9 DOKI DOE's 

oki doki eet gezond

1. Doki eet gezond

Doki wil snoepen naar hartelust! ‘Wablief?’, vraagt Doki’s leerkracht.  ‘Jawel’, zegt Doki, ‘ik snoep veel sappig fruit en verse groenten. Mijn brooddoos is een heuse smulbox met lekker bruin brood. Ik heb veel leuke ontbijttips met brood. Dan kan je lekker smikkelen‘, zegt Doki. ‘Gevarieerd eten, dat hebben kleutertjes nodig om te groeien en te bloeien: ‘Wat je als kleuter eet, heb je voor je leven beet!’’.

Ontdek hier de inspiratiefiche

oki doki leert fietsen

2. Doki leert fietsen

Een hele uitdaging met die staart, maar Doki wil ontzettend graag leren fietsen en als je iets echt wil, dan lukt het ook, denkt Doki. Doki leert dit jaar fietsen op de kleuter-drakenschool! ‘Aan de slag!’, roept de leerkracht enthousiast.  Samen met zijn klasgenootjes springt Doki behendig op zijn prachtige loopfiets.

Ontdek hier de inspiratiefiche

oki doki in de klas

3. Doki in de klas

Doki zit niet graag stil op zijn bankje in de klas. Hij vindt spelend leren veel leuker. Doki’s leerkracht stimuleert Doki en zijn vriendjes in de klas om te kruipen, rollen, springen, tasten, hinkelen, touwtjespringen, … Doki en zijn drakenvriendjes leren zo hun eigen lichaam kennen. En… Doki kan zich zo veel beter concentreren.

Ontdek hier de inspiratiefiche

oki doki maakt muziek

4. Doki maakt muziek

Doki is dol op muziek en dansen, maar vraagt zich af of hij zelf ook echt muzikaal is. Doki wil plezier beleven door enthousiast op de muziek te bewegen.  Hij wil het ritme in zijn lichaam zoeken en experimenteren met bewegen op zelfgemaakte muziek. Stampende voetjes, klappende handen, … wie weet wat hij allemaal kan?

Ontdek hier de inspiratiefiche

oki doki drinkt water

5. Doki drinkt water

Doki’s drakenschool is voorzien van verschillende drinkwaterfonteintjes. Doki is wild van water en hij wil het wateraanbod op school verhogen. Doki moedigt zijn vriendjes luidkeels aan om regelmatig water te drinken. Bovendien vindt Doki dat wanneer je dorst hebt, je ook in de klas moet kunnen drinken.

Ontdek hier de inspiratiefiche

oki doki op de speelplaats

6. Doki op de speelplaats

Doki vindt de speelplaats fantastisch! De speeltijd is zijn favoriete moment van de dag.  Vandaag wil Doki hinkelen. Hij rent enthousiast de speelplaats over richting het hinkelpad. Doki wil zo snel mogelijk de 10 bereiken. Hinkelen is voor Doki moeilijk met zijn kleine drakenbeentjes. Toch oefent hij moedig verder!

Ontdek hier de inspiratiefiche

oki doki en vriendjes

7. Doki en zijn vriendjes

Doki speelt heel vaak met zijn drakenvriendjes.  ‘Doki, wil jij het touw, of liever de beer?’ vraagt Doki’s vriendje. ‘Of spelen we samen deze keer?’ Doki vindt samenspelen een goed idee!  Samenspelen is fijn en veel leuker dan alleen!

Ontdek hier de inspiratiefiche

oki doki is acrobaat

8. Doki is acrobaat

Doki waant zich een echte acrobaat.  Doki is een echte krak in waaghalzerij. Zo wordt het stoere draakje Doki een enthousiast circusacrobaatje. Doki stimuleert ook zijn vriendjes én de kleuters om acrobaat te worden. Acrobaat zijn is zonder twijfel het fijnste wat er is!

Ontdek hier de inspiratiefiche

oki doki speelt buiten

9. Doki speelt buiten

Doki geniet van de frisse buitenlucht. Hij speelt zoveel mogelijk buiten. Na schooltijd loopt Doki snel naar de tuin.  ‘Kom je buiten spelen en ravotten?’  vraagt Doki uitbundig aan zijn buurmeisje.  ‘Gaan we konijnen jagen? Ik ben een konijn, een konijn, een konijn!’ juicht Doki  uitbundig en samen huppelen beide draakjes over het hobbelige terrein.

Ontdek hier de inspiratiefiche