Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Nieuws sportfederaties

Fysieke startvergaderingen kunnen we dit schooljaar niet organiseren. Maar jou informeren over nieuwigheden bij de sportfederaties kunnen we wel.

Moev voor na lessen federaties gymfed

Gymnastiekfederatie Vlaanderen ontwikkelde twee sporttechnische programma’s om clubtrainers en leerkrachten lichamelijke opvoeding te ondersteunen:

- Kidies (kleuterprogramma): brochure 
Gymstars (lager onderwijs & 1ste graad secundair onderwijs): brochure


Moev voor na lessen federaties isbISB ontwikkelde een gloednieuw filmpje van Fred Brevet specifiek voor ouders. Ontdek in dit kort, verhelderend filmpje waarom een 25 meter schoolslag onvoldoende is om je veilig in het water te kunnen bewegen. Ontdek ook welke vaardigheden wel nodig zijn om te kunnen zwemmen.

Op de website van Fred Brevet vinden leerkrachten ook heel wat presentaties en brieven ter ondersteuning van de zwemlessen. 

Bekijk het filmpje   Gebruik de ondersteunende materialen op fredbrevet.be


minipopHet project Minipop, een project van De Vrienden van de MUG vzw, organiseert gratis teach-the-teacher vormingen in basis- en secundaire scholen en jeugdorganisaties in België. De nieuwe aangepaste opleiding 'Minipop + COVID19' (3u30) houdt rekening met de COVID-19-richtlijnen. De leerkrachten/opleiders krijgen een vorming in hun school en ontvangen alle materialen (Minipops, educatief filmpje, powerpointpresentatie, informatiemapje) om nadien de jongeren op te leiden.
Dit is volledig gratis!

www.minipop.be   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


belaey academy220

 

Bij Sport Vlaanderen kan je terecht voor een ruim aanbod aan activiteitensportcentra en uitleendiensten.

 

 Een overzicht van de acties, activiteiten en campagnes:


Sportwerk vlaanderen

 

Ook Sportwerk Vlaanderen is opnieuw van start gegaan dit schooljaar. Bekijk hun sportaanbod in deze video


Moev voor na lessen federaties tafeltennis

 

De Vlaamse Tafeltennisliga wil laagdrempelig tafeltennisaanbod promoten.
Via het platform https://kingpong.vttl.be kunnen scholen toetreden tot het netwerk van clubs en partners uit hun omgeving. Lees hieronder verder als je wil weten hoe dat moet.


  • Gratis registratie biedt gratis toegang tot een deel van de inhoud.
  • Volledige toegang is met een goedkope licentie van 8,90 euro per jaar te activeren ofwel gratis voor scholen die aantonen dat ze samenwerken met een club met bvb. initiatie(s).
    kingpongDe clubs zijn te vinden op https://kingpong.vttl.be/site/activities?vttl.
    Een samenwerking + aanvraag voor gratis licentie mag gebeuren naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Voor kinderen van de eerste graad lager onderwijs zijn de oefeningen op het platform onder ‘prinspong’ heel geschikt, speels en fantasierijk.
  • Voor kinderen van de tweede en derde graad lager onderwijs (ook voor secundair onderwijs) zijn de oefeningen op het platform onder ‘kingpong’ heel geschikt. Technisch wat meer onderbouwd en gekoppeld aan spelletjes. Men kan een spelletje kiezen en daarin staan links naar de gekoppelde vaardigheden en er staan ook eindtermen bij.


Moev voor na lessen federaties hockeybond

Met het project 'Hockey2School' kan je de hockeysport nu op een zeer laagdrempelige manier beoefenen op jouw school. 

Website Hockey2school  Syllabus Hockey2school


Moev voor na lessen federaties roeifederatie

 

De roeisport dichter brengen bij je leerlingen? Dat kan via het Ergometerproject van de Vlaamse Roeiliga. 

Infobundel Scholenproject ergometerroeien


Moev voor na lessen federaties schermbond

Met het project ‘Schermen op school’ wil de Vlaamse Schermbond de schermsport promoten en een voorproefje geven van wat het schermen inhoudt.

Bekijk het promotiefilmpje   Ontleen het materiaalpakket   Initiatieles


Moev voor na lessen federaties volleybalSmashVolley is de vervanger van netbal op school en een variatie op het volleybal. Het is leuker, actiever en sportspecifieker dan netbal. Iedereen kan het op zijn of haar eigen niveau spelen. Hoe dit er concreet uitziet, kan je bekijken in onderstaande instructievideo.

Kijk mee naar de instructievideo SmashVolley


vsv150

Scholen kunnen terecht op de website www.verkeeropschool.be voor info over de leerlijn verkeer, lesfiches, verkeerseducatief nieuws, enzovoort, zowel voor basis- als secundair onderwijs. Je kan er ook (gratis) inschrijven voor projecten en (gratis) pakketten bestellen. Of neem een kijkje in de gloednieuwe brochures van VSV en ontdek het aanbod voor dit schooljaar.

Bochure basisonderwijs   Brochure secundair onderwijs

 


Moev voor na lessen federaties sneeuwsportBen jij een sportieve leerkracht L.O. in de lagere school en op zoek naar een nieuwe uitdaging voor in je turnzaal? Probeer dan zeker het ‘Snow to School-pakket’, een allesomvattend en innovatief snowboardpakket van 4 lessen waarbij jouw leerlingen de meest ongelooflijke snowboardavonturen zullen beleven.

Lees alles over het all-in-one ‘Snow to School-pakket’ op www.snowtoschool.be.