Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 
 

Coronamaatregelen

MOEV organiseert haar activiteiten met aandacht voor de maatregelen en adviezen van de federale regering en van de Vlaamse ministeries van Onderwijs en van Sport.


Coronamaatregelen voor sport- en bewegingsactiviteiten tijdens de lesuren

MOEV annuleert de geplande Bewegingslandschappen in de eerste schoolweek na de kerstvakantie (van 10 t.e.m. 14 januari 2022).

Vanaf 17 januari kan je school opnieuw deelnemen aan alle MOEV-activiteiten. Indien je school een activiteit plande in de maand januari, neemt een MOEV-medewerker met jou contact op om samen te bekijken hoe we de activiteit in optimale, veilige omstandigheden kunnen laten plaatsvinden.   

Ook de activiteit Meester op de fiets blijft mogelijk in klasverband. Onze fietsmeesters of -juffen dragen sowieso een mondmasker en houden zich aan alle geldende maatregelen.

Je kan steeds bij MOEV terecht om  bewegingspakketten uit te lenen. Zo kan je zelf activiteiten op school in klasverband organiseren.

Ontdek zeker ook de bewegingsquiz. Via deze leuke, gratis tool kan je samen met je klas veilig blijven bewegen.


Coronamaatregelen voor sport- en bewegingsactiviteiten na de lesuren

Het is mogelijk om naschools te blijven bewegen.

Je school kan deelnemen aan het sport- en bewegingsaanbod op woensdagnamiddag. De MOEV-medewerkers zorgen ervoor dat de activiteiten in optimale, veilige omstandigheden plaatsvinden. Hier gelden de richtlijnen voor het organiseren van sportactiviteiten. Sportactiviteiten kunnen op een normale manier doorgaan. Tijdens het sporten zelf gelden er geen beperkende maatregelen. Jongeren en kinderen vanaf 6 jaar (1e leerjaar) dragen wel een mondmasker in de kleedkamer, de gang, de toiletten, …

Leerlingen uit het basisonderwijs kunnen deelnemen aan Sportsnack en Multimove. Hier gelden in principe ook de richtlijnen voor het organiseren van sportactiviteiten.

Bespreek de organisatie van Multimove/Sportsnack met de preventieadviseur en de directie van de school. Beslis samen binnen welke omstandigheden een lessenreeks kan plaatsvinden.

Voor het secundair onderwijs is SNS mogelijk onder de huidige protocollen sport: geen beperkende maatregelen tijdens het sporten, een mondmasker is wel verplicht in kleedkamer, gang, toiletten, ...