Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Beweeg mee met Ketnet-held Sieg De Doncker en Luuk! En... win mooie prijzen!


Verras jij je leerlingen met een bezoekje van de sympathieke held Sieg De Doncker en de MOEV-mascotte Luuk
Dit kan zodra de coronamaatregelen het toelaten. Een virtueel bezoek kan ook.

world obesitas day 280Bezorg jij je leerlingen de dag van hun leven met een uitdagende sportdag voor de hele school? Een hele dag bewegingsplezier verzekerd met springkastelen, een heus fietsparcours en leuk spelmateriaal! 

Neem zeker met je klas deel aan de nieuwste uitdaging van Luuk! De winnende school valt in de prijzen! Doe mee! Deelnemen is eenvoudig en plezant! 

 


Wereld Obesitas Dag op 4 maart 2021 - beweeg mee én verklein zo gewichtsproblemen bij kinderen!


world obesitas day300De laatste jaren nemen gewichtsproblemen bij kinderen steeds toe. Vaak al op erg jonge leeftijd. Bijna 20 procent van de kinderen tussen 2 en 17 jaar kampen met overgewicht.
Wat kan jij als leerkracht hieraan doen? Zet je leerlingen in beweging. Bewegen is cruciaal. Hoe jonger kinderen starten met bewegen, hoe kleiner de kans op gewichtsproblemen later.


Sieg en Luuk dagen je uit om je leerlingen meer te laten bewegen! Bewegen hoeft niet moeilijk te zijn. Het zit vaak in kleine dingen.

De experten van de Belgian Association for the study of Obesity (BASO), het medisch pediatrisch revalidatiecentrum Zeepreventorium én MOEV zetten mee hun schouders onder deze actie om elke dag te bewegen. 


Hoe neem je deel? - Beweeg erop los en bouw een veilig feestje in je klasbubbel! 


Bouw een feestje in je klasbubbel!
Kies zelf waar je dit organiseert: in de klas, in de turnzaal of op de speelplaats. Met of zonder liedje? Verzin je er zelf een deuntje bij? Gewoon doen! Laat je creativiteit de vrije loop en doe eens lekker gek. Elke klas kan deelnemen.

Maak hiervan een filmpje van maximum 1 minuut. Alle leerlingen zijn in het filmpje aan het bewegen. 

Elke deelnemende klas kan tot 31 maart 2021 een filmpje inzenden. Dit doe je bij de MOEV-uitdagingen. Log je hiervoor in.

De school met het leukste/origineelste en meest ‘bewegende’ filmpje wint de wedstrijd. Kort na de paasvakantie kom je te weten welke school de winnaar is!  


Inspiratie nodig?


Ben je op zoek naar originele ideetjes om doorheen de dag te bewegen?

Laat je inspireren door de instructievideo van het medisch en pediatrisch revalidatiecentrum Zeepreventorium. 


Laat je zien op sociale media! 


Zet je leerlingen in beweging en deel een filmpje of foto! Sluit de post af met een vinkje ✔️  = “Check! Ik heb vandaag mijn beweging gehad!”

#schoolinbeweging #beweegjemee #wereldobesitasdag  


Reglement en deelnamevoorwaarden 

Het reglement en de voorwaarden voor deelname aan deze uitdaging vind je hier.


 

moev150   WOD150   baso150   zeepreventorium