Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Innoverende vorming MOEV

Inschrijving

Inschrijving

Gelieve voor vrijdag 11 januari 2019 in te schrijven via bovenstaande knop.


Voor wie

De workshop is bedoeld voor de leerkrachten van het basis-, secundair- en buitengewoon onderwijs.

Let op: de namiddagsessie, het infomoment met Sport Vlaanderen (uiteenzetting van de structuur G-Sport) is enkel bedoeld voor de leerkrachten buitengewoon onderwijs.


Wanneer

Donderdag 17 januari 2019


Waar

Sporthal 'Ter Wallen'  Sportstraat 1 9820 Merelbeke.


Uurregeling


 8u45: Ontvangst met koffie.

 9u15 tot 10u45: Start 1ste sessie.

10u45 tot 11u00: Pauze.

11u00 tot 12u30: Start 2de sessie.

12u30 tot 13u00: middagpauze (zelf lunch voorzien).

13u00 tot 14u00: G-Sport in het sportlandschap (voor leerkrachten buitengewoon).Inhoud Vorming of workshop


 • Direction:
  Direction (LedsReact) is een digitale sport- en spelkegel die aan de hand van lichtsignalen je leerlingen op een leuke en uitdagende manier laat bewegen. Ze reageren op de onverwachte kleuren en/of richtingen die ze te zien krijgen als ze naar Direction toelopen. Hun motivatie krijgt een boost, hun cognitief vermogen een uitdaging en hun digitaal leven komt hen tegemoet via de sport. Tijdens de vorming maak je kennis met de digitale sport- en spelkegel en hoe je dit hulpmiddel kan gebruiken in jouw lessen lichamelijke opvoeding. De vorming wordt gegeven door Koen Vercauteren, ontwikkelaar van Direction.

    Video

 • Educatieve gezelschapspelen in beweging:
  in deze workshop vertrekken we van bestaande educatieve gezelschapsspellen die vaak in de klas aan bod komen. We nemen de verschillende aspecten (spelmechanisme, verhaalvorm, ...) over en herwerken dit tot een spelvorm voor de les bewegingsopvoeding waarbij de kwaliteit en kwantiteit van de beweging centraal staan. Volgende spelen komen aan bod: kleuteronderwijs: Kroko Loko, Boomgaard, heksjesrace, ... Lager en secundair onderwijs: rinks und lechts, levend scrabble, typo, bewegingskwartet ...   Deze vorming wordt geleid door Gert Muylle, lector aan de Hogeschool Howest.   
    gezelschapspelen        

  

 • Uiteenzetting van de structuur G-Sport (enkel voor leerkrachten buitengewoon onderwijs):
  Lieve Callens (Verantw.: G-sport Sport Vlaanderen) geeft toelichting over: wie doet wat, waar kan je terecht met je vragen omtrent subsidies, welke susidiekanalen zijn er, waar vind je de G-sportclub, welk sportmateriaal kan er ontleend worden,...? Deze sessie wordt afgesloten met een vragenronde.


Prijs

De vorming wordt gratis aangeboden.