Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Voel je goed met Luuk & Warme William

Omdat bewegen goed is voor het welbevinden van alle leerlingen stellen Luuk, Warme William en Gio Kemper samen een nieuw project voor rond welbevinden 'Voel je goed met Luuk & Warme William'.

Zij hebben voor jullie een nieuwe uitdaging bedacht. Wees creatief en laat ons zien hoe jullie met deze uitdaging aan de slag gingen. Bezorg ons hiervan een filmpje van maximum 1 minuut ten laatste op zondag 29 mei 2022.

Wie weet worden jullie er als winnaar uitgeloot. Veel succes!

 


Hoe begin je eraan?

Om te beginnen maak je een kring met je vrienden, klas of misschien wel de ganse school.

Het is de bedoeling om gedurende 1 minuut een bepaalde houding aan te nemen en elkaar te ondersteunen. Rust, concentratie en samenwerken is hier de boodschap.
 


Voor elke graad hebben we de houding aangepast, zodat deze haalbaar blijft, want enkel dan is een uitdaging leuk!

luuk william graad1Eerste graad

De kinderen van het eerste en tweede leerjaar nemen elkaar vast bij de onderarm en gaan op 1 been staan.

Is het te makkelijk, dan hou je je been hoger, is het te moeilijk, dan blijft je been laag of mag je zelfs steunen met je tenen op de grond.

 

luuk william graad2Tweede graad

Het derde en vierde leerjaar doen hetzelfde, maar gaan in een open houding staan met de handpalmen tegen elkaar.

 

luuk william graad3Derde graad

Voor het vijfde en zesde leerjaar wordt het wat moeilijker.

Afwisselend staat er 1 leerling in een gesloten houding, plaats je handpalmen tegen elkaar en de ellebogen naar buiten, de andere leerling staat in een open houding. 

 

Open en gesloten houding

Merk op dat er in de uitdaging plaats is voor een open en gesloten houding. Dit is in de werkelijkheid ook zo, sommige mensen zijn zeer open, andere zijn van nature wat meer gesloten. Het is aan diegene met een open houding om contact te maken met die met een gesloten houding. Zo ondersteunen jullie elkaar en behoud je het evenwicht. 


Een prijs winnen, dat kan! 

Doe mee en maak kans op een exclusief schoolbezoek van Luuk, Warme William én Gio Kemper. Zij komen voor een hele dag naar je school met een gevarieerd beweegaanbod op maat van ieder kind (yogasessie voor de ganse school, springkastelen, beweegkoffers, Hopsakee …).

Het enige dat je moet doen ... deze uitdaging aangaan, en via de 'Doe mee'-knop videomateriaal van maximum 1 minuut doorsturen waarin je ons laat zien hoe jullie met deze uitdaging aan de slag gingen. 
(Opmerking: stuur ook een foto door van de uitdaging of het logo van de school via het uploadveld 'Wall of Fame' in het registratieformulier. Je uitdaging komt zo terecht op onze Wall of Fame!)

Deelnemen kan t.e.m. zondag 29 mei 2022
We maken de gelukkige school bekend na de MOEV-apotheose 2022.

 

 

 

uitdagingen icon loginLog eerst in op www.moev.be en doe mee!  
Ben je ingelogd, maar komt de 'Doe mee'-knop onderaan niet te voorschijn?
Koppel je dan eerst nog aan je school! Hoe je dat doet, lees je in onze handleiding.