Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 
 

MOEV-Ontmoetingsdag


Syllabi

Fijn dat je erbij was op onze MOEV-Ontmoetingsdag in Asse!

Op onze netwerkdag kon je heel wat collega’s uit andere schoolteams ontmoeten en deelnemen aan ons vormingsaanbod. Ben je op zoek bent naar meer info over bepaalde vormingen van de ontmoetingsdag, dan kan je hieronder de syllabi van het aanbod terugvinden.

Van Pickleball kunnen we geen syllabi publiceren, omdat de lesgever de nota's van iemand anders gebruikte en deze zijn auteursrechterlijk beschermd.

 • Opbouw naar een SchoolGrappling Tornooi
 • Actieve les zelfverdediging
 • Bootcamp
 • Sportkompas: folder - website
 

ontmoetingsdagOp vrijdag 15 december nodigen we je uit op de MOEV-Ontmoetingsdag in de Waalborre in Asse. Laat je inspireren door een originele mix van sporttechnische bijscholingen om jouw school nog meer in beweging te zetten. Zo sluiten we samen het kalenderjaar af op een leuke en leerrijke manier.
 

Hoe ziet de dag eruit?

 • 09u00 onthaal in de Sportloods (Pastinakenstraat)
 • 09u30 start bijscholingen
 • 9u30-10u45 sessie 1
 • 11u00-12u15 sessie 2
 • 12u15-13u15 middagpauze
 • 13u15-14u30 sessie 3
 • 14u30 einde bijscholingen & start netwerkmoment

 


Keuzesessies

Op het programma staan bijscholingen over Pickleball, SchoolGrappling, Actieve les zelfverdediging, Bootcamp, Sportkompas, Padel, Zwemmen: leren overleven, generieke apps en werken met AI in de les L.O.

(klik op het gele pijltje voor meer info over het programma)


 • Pickleball
  Pickleball is een razend populair spelletje dat je best kan omschrijven als een combinatie van mini-tennis, badminton en padel. Je speelt het op een badmintonterrein, maar dan over een laag net. Dit heeft het grote voordeel dat je pickleball in iedere sporthal én ook op elke school kan spelen. Iedereen kan het spel spelen. In deze sessie maken we je vertrouwd met de spelregels, slagtechniek, positie op het terrein en enkele basisregels zoals 'the kitchen' en 'dink rally'. Succes verzekerd bij de jongeren op jouw school.

 • Opbouw naar een SchoolGrappling Tornooi
  SchoolGrappling is een jaarlijks trek-en duw tornooi tussen scholen. Na één of meerdere voorbereidende initiaties, nemen de Ninja’s van verschillende scholen het op tegen elkaar en gebruiken grepen als 'Koala', 'Krokodillen-greep' of 'Paard en Ruiter'. Tijdens deze sessie leer je meer over dit Brussels concept en de manier van aanpak om een tornooi op te starten.

 • Actieve les zelfverdediging (enkel secundair onderwijs)
  Een les BJJ of Grappling gericht op zelfverdediging geeft je enkele realistische verdedigingstechnieken in actie. Leer jongeren hoe ze kunnen vechten vanuit reële situaties. Bovendien helpt het de jongeren om zichzelf beter te leren kennen en krijgen ze hierdoor vertrouwen in eigen kunnen. 

 • Bootcamp
  Bootcamp is een spierversterkende trainingsmethode in de vorm van kracht- en conditietraining in groep. In deze workshop krijgt de leerkracht L.O. tools, kennis en spelvormen aangereikt om leerlingen te stimuleren om bootcamp gerelateerde opdrachten uit te voeren op een leuke en correcte manier, en met de materialen die voorhanden zijn. Tijdens de sessie komen enkele fysieke componenten aan bod, alsook samenwerken in duo's, verschillende opwarmingsspellen, ...

 • Sportkompas (enkel basisonderwijs)
  SportKompas is een oriëntatietool die kinderen van 8 tot 10 jaar helpt bij het kiezen van de juiste sport. Op basis van wat een kind leuk vindt en aan de hand van beweegoefeningen kan elk kind leren welke sport het best bij hem of haar past. SportKompas kan georganiseerd worden door gemeenten en basisscholen, voor kinderen van het 3de en het 4de leerjaar.

 • Generieke apps in de les L.O. 
  In deze sessie leer je alles over de mogelijkheden van generieke apps in de les L.O. om je lessen naar een hoger of vooral leuker niveau te tillen. Voor elke leeftijdscategorie is er een aanbod. We bespreken apps met beweeg- en/of opwarmingsoefeningen; om lopen/wandelen leuker te maken; ter ondersteuning voor de organisatie van de L.O.-les; ...

 • Gebruik van AI in de les L.O.
  In deze sessie ontdek je chatGPT en andere programma's waarmee je tijd kan winnen in de voorbereidingen en evaluatie van je les L..O. Laat je inspireren door nieuwe lesonderwerpen, lessen, spelletjes of aangepast lesmateriaal op leeftijd, interesses en niveau van je leerlingen. Of leer rubrics, verbetersleutels, toetsen of persoonlijke rapporten maken voor de evaluatie van je leerlingen. Breng een nieuwe dimensie in je les L.O.
  Opgelet: we gaan heel concreet aan de slag dus breng zeker je laptop mee!

 • Padel (enkel namiddag)
  Padel is tegenwoordig dé racketsport bij uitstek en het blijft groeien dankzij zijn toegankelijkheid voor spelers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus, waardoor het een sociale en inclusieve sport is. Ontdek deze sport en krijg zo de basistechnieken en de positie op het terrein onder de knie. Nadien is er ruimte voorzien om de aangeleerde technieken toe te passen in recreatieve wedstrijdjes.
  Opgelet: deze sessie gaat door bij Bola Padelclub Asse, Asphaltcosite 90, Asse. Deze club ligt op 15 min. stappen van sporthal Waalborre of 4 min. met de auto.

 • Zwemmen: leren overleven (enkel namiddag; enkel lager onderwijs)
  In deze bijscholing gaat de Zwemfed dieper in op de brevettenreeks 'Leren Overleven' waar, door de combinatie van telkens twee elementen, opdrachten moeilijker worden. De brevetten werken rond coördinatie, evenwicht en verplaatsing in het water. Het einddoel van deze fase is om de kinderen kantveilig te maken met het brevet ‘dolfijn’.


Inschrijven

Het inschrijvingsgeld (incl. broodjeslunch) bedraagt 30 euro. Gelieve dit bedrag over te schrijven op het rekeningnummer BE11 0682 1374 1648 met de melding 'MOEV-Ontmoetingsdag 2023 + (naam & voornaam)'. Inschrijven kan tot en met woensdag 13 december 2023.

De ontmoetingsdag is volzet. Het is niet meer mogelijk om in te schrijven.


Lunch

Tijdens de lunchpauze is er een gratis broodje voorzien voor alle deelnemers. In het inschrijvingsformulier kan je aangeven of je een vegetarisch broodje wenst of niet.


Locatie

Sporthal Waalborre / Sportloods, Potaarde 14, 1730 Asse 

 

Opgelet: het onthaal gaat door in de Sportloods Asse (Pastinakenstraat).


Bereikbaarheid

De Sporthal Waalborre / Sportloods is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt op wandelafstand van het station van Asse (500m).

Kom je met de wagen? Er is parking beschikbaar aan de Sportloods (Pastinakenstraat).


Contact

Wil je graag meer weten over dit bijscholingsmoment of over een bepaalde sessie? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. via e-mail of telefoon 016/29 85 20.