Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 
 

MOEV Inspiratiedag
'Bewegingsvriendelijke schooldag'

Minder zitten en meer bewegen op de speelplaats en in de klas

 

bewegingsvriendelijke schooldagOp donderdag 14 maart nodigen we je uit op deze inspiratiedag in het GO! Atheneum KA van Tervuren. Maak een keuze uit een originele mix van workshops rond bewegingsvriendelijk lesgeven en bewegingsvriendelijke speelplaats en laat je inspireren.

Hoe ziet de dag eruit?

09u00 onthaal
09u30-12u00 infosessie bewegingsvriendelijke schooldag
12u00-13u00 middagpauze
13u00-14u10 keuzeworkshop 1
14u20-15u30 keuzeworkshop 2
15u30 einde vormingsdag

 


Programma

Voormiddag
We starten de inspiratiedag met een algemene toelichting over 'Bewegingsvriendelijke schooldag, minder zitten en meer bewegen op de speelplaats en in de klas'. Aansluitend is er ter inspiratie een rondleiding voorzien op GO! campus Tervuren.

Namiddag
Na de middag kan je in kleinere groepjes dieper ingaan op een aantal thema's.

Meer beweging op de speelplaats (MOEV) + Op weg naar een groene speelplaats (Regionale landschappen)Doelgroep: leerkrachten basisonderwijs

Meer beweging op de speelplaats (MOEV)
Tijdens deze interactieve sessie gaan we samen op zoek naar manieren om leerlingen meer te laten bewegen op de speelplaats. We delen onze kennis over activiteiten op de speelplaats en denken na over de inrichting en elkaars aanpak. Op deze manier kunnen jullie met inspirerende voorbeelden aan de slag in de eigen school.

Deze onderwerpen komen aan bod:

 • Indeling ruimte
 • Aanbod activiteiten
 • Aanbod materialen
 • Leren op de speelplaats
 • Leerlingenparticipatie
 • Ouderbetrokkenheid
 • Draagvlak creëren

Meer info: https://www.moev.be/bewegingsthemas/aanbod-tussen-de-lessen/speelplaats 

Op weg naar een groene speelplaats (Regionale landschappen)
Tijdens deze interactieve sessie gaan we samen op zoek hoe we een speelplaats groener kunnen maken. Je komt te weten hoe je dit beheer(s)baar en klimaatbestendig kan doen. In deze sessie gaan we ook in gesprek over hoe we leerlingen, ouders en partners kunnen betrekken in het project, en nog veel meer. Aan het einde van deze sessie ben je helemaal klaar voor een groene speelplaats!

Deze thema's komen aan bod:

 • Invulling groene zone
 • Onverhard / verhard
 • Klimaatbestendig
 • Onderhoud / beheer
 • Afspraken / maatregelen in functie van weersomstandigheden
 • Leerlingenparticipatie
 • Ouderbetrokkenheid
 • Draagvlak creëren
 • Partners

Meer info: https://www.regionalelandschappen.be/projecten/groene-speelplaatsen 


Bewegend maal- en deeltafels en spelling oefenen + Bewegend aanvankelijk rekenen en lezen (STIP)Doelgroep: leerkrachten basisonderwijs

Bewegend maal- en deeltafels en spelling oefenen
Tafels aanleren en inoefenen is vaak geen pretje voor de leerlingen. Woorden correct schrijven: nog zo'n struikelblok voor veel kinderen ... Wat als je deze vaardigheden al bewegend kan leren en oefenen? Leren terwijl je beweegt, is altijd een winner! In deze sessie pakken we uit met een veelvoud aan oefenvormen.

Bewegend aanvankelijk rekenen en lezen
Tellen tot 10, patronen leggen, letters herkennen, spelen met lettergrepen ... Het is maar een kleine greep uit de eerste reken- en leesvaardigheden voor 5- en 6-jarigen. Wie deze vaardigheden goed onder de knie krijgt, heeft meteen een stapje voor bij de latere reken- en leeslessen. Daarenboven heeft het jonge kind nog veel nood aan bewegen en spelen. In deze sessie trachten we twee werelden met elkaar te verbinden: leren en bewegen. Spelen met cijfers en letters mag je hier heel letterlijk nemen!

Na afloop ga je terug naar school met een veelvoud aan kant- en klaar oefenmateriaal. Meteen bruikbaar in je klaspraktijk.

Meer info: https://www.stipopleiding.com/opleidingsaanbod Inschrijven

Het inschrijvingsgeld bedraagt

 • algemene infosessie (voormiddag) = 20 euro
 • algemene infosessie + workshops (volledige dag, incl. broodjeslunch) = 30 euro

Dit bedrag kan je overschrijven op rekening BE11 0682 1374 1648 met vermelding 'Bewegingsvriendelijke schooldag + (naam & voornaam)'.

Wil je nog inschrijven?
Stuur dan snel een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem telefonisch contact op +32 498 10 30 46.


Lunch

Er is tijdens de middagpauze een gratis broodje voorzien voor deelnemers die zich inschreven voor de volledige dag.


Locatie

GO! Atheneum KA Tervuren, Hippolyte Boulengerlaan 7, 3080 Tervuren


 


Contact

Wil je graag meer weten over deze inspiratiedag of over een bepaalde sessie? Neem dan via e-mail contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .