Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 
 

Zo doen andere scholen het


Snowboardlessen geven nieuwe stimulans aan vernieuwend en aantrekkelijk bewegingsaanbod

VBS OLFA 't Plein - Edegem


Een nieuwe schoolvisie met plaats voor beweging 

VBS OLFA 't Plein maakte werk van een nieuwe schoolvisie. Het team vond het belangrijk om 'een school in beweging' te zijn. Dit is een school waar bewegen op het voorplan staat, losstaand van de lesuren L.O. en de schooluitstappen. 

We zoeken telkens naar dat extraatje, iets vernieuwends. 

Iets nieuws: Snow to School 

Meester Michiel vertelt: "Het project 'Snow to school' viel ons meteen op, een mooie samenwerking tussen Sneeuwsport Vlaanderen en MOEV. Intekenen hiervoor was heel eenvoudig waardoor we snel de eerste van de drie sessies konden aanvatten".

 

Drie missies met Sneeuwsport Vlaanderen 


Missie 1: basisvaardigheden onder de knie krijgen

De eerste missie bestond uit een initiatie snowboarden voor de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar, dus uit het onder de krijgen van de basisvaardigheden op school zonder sneeuw. Een hele ervaring.

Om deze missie te doen slagen, kreeg de school een goed gevulde koffer met allerlei materialen: spooner boards, riglet boards, grab mats, throwback boards en bijhorende syllabus met 4 kant-en-klare lesvoorbereidingen.
Een ervaren snowboarder gaf deze eerste les. De sfeer zat er meteen in en de leerlingen waanden zich in de bergen. 

Alle leerlingen waren dolenthousiast over deze initiatie met nieuwe materialen en nieuwe vaardigheden (nose, tail, basishouding, ... ) .

Na de 4 weken oefenen slaagden de leerlingen voor hun eerste missie. Ze kregen hiervoor een sticker op hun Snow-to-Schoolmapje.


Missie 2: Fun Day: plezier in de sneeuw

Heel veel fun in de sneeuw voor een aantrekkelijke en drempelverlagende activiteit. Voor een kleine prijs kregen de leerlingen 2 uur lang pistetoegang (waarvan 1 uur professionele begeleiding en 1 uur vrij snowboarden met hun leerkracht L.O.). Daarenboven is al het materiaal inclusief (snowboots, snowboard en helm) voor zowel de leerling als de begeleidende L.O.-leerkracht inbegrepen.

Missie 2 was een vrijblijvende activiteit op woensdagnamiddag. Tijdens deze missie zetten de leerlingen hun eerste snowboardstappen in de sneeuw. Leerlingen die dit een leuke ervaring vonden, konden nadien (in missie 3) nog op 4 extra woensdagnamiddagen leren snowboarden. 


Missie 3: snowboarden op woensdagnamiddag 
 

Tijdens missie 3 zetten de leerlingen hun snowboardavontuur verder. De school trok met de ingeschreven leerlingen naar de indoorskibaan Aspen in Wilrijk. Dit was een vrijblijvende activiteit op woensdagnamiddag. Gedurende vier woensdagnamiddagen kregen de leerlingen de kans om samen met hun leerkracht L.O. te leren snowboarden. Deze lessen bevatten de ideale basis van het snowboarden, gegeven door gediplomeerde lesgevers. Deze basis is een perfecte voorbereiding om door te stromen naar de snowboardclub, het kids program of om op wintersportvakantie te gaan met het gezin.

 

Na terughoudendheid heel wat enthousiasme

De school was in het begin wat terughoudend tegenover missie 2 en 3 omdat ze - ondanks de democratische prijs - de ouders niet op kosten willen jagen.

Het vraagt van de L.O.-leerkracht (of andere leerkracht) bovendien ook het nodige engagement om met het materiaal op school aan de slag te gaan en om op de woensdagnamiddagen op de skipiste aanwezig te zijn als aanspreekpunt en om de kinderen mee te begeleiden op de piste.

Het initiatief was echter een groot succes. Ook de ouders van de deelnemende leerlingen waren zeer enthousiast en tevreden over het genomen initiatief. Veel leerlingen hebben hun grenzen verlegd.

Snowboarden is niet evident en vraagt veel moed en durf van de leerlingen, zowel in de sporthal als op de skipiste. We hopen nog enkele jaren aan dit project te kunnen deelnemen.

 

 

gbs de klimroos

 

gbs de klimroos1

 

 

 

Gegevens van de school

VBS OLFA t Plein
Pieter Van Maldereplein 8
2650 Edegem

Website van de school


 

art wWil jouw school andere scholen inspireren?

Welk beweegidee zette jouw school in beweging?

 

Vul het formulier in


Wil jouw school ook rond dit thema werken?

Kan MOEV je hierbij ondersteunen?

 

Vraag hiervoor advies op maat aan