Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 
 

Zo doen andere scholen het


Urban trail run als feestelijke afsluiter van de loop challenge 

BuLO Het Veer (Antwerpen)


De leerlingen van het Veer in Antwerpen zaten tijdens het jaar niet stil en deden mee aan de ‘Loop Challenge’, een uitdaging om elke week 2 keer 15 minuten te lopen. Afsluiten van deze uitdaging deden ze in stijl met een trail run. Het zag dit eruit? De school zette met kegeltjes en potjes een loopparcours uit in en rond de school. De leerlingen, die werden opgedeeld in 2 waves (onderbouw en bovenbouw), liepen gedurende 20 minuten rondjes op het parcours. De opzet was de run uit te lopen en als beloning kreeg iedereen een medaille, water en een stuk fruit.

De rol van ouders en buurtbewoners

Langs het parcours was er overal gezellige muziek te horen en werden de lopers aangemoedigd door de lopers uit de andere wave, leerkrachten, ouders en buurtbewoners. Deze laatste 2 groepen werden trouwens ook echt betrokken bij het loopfeest. Leerkrachten en ouders namen namen de rol van ‘steward’ op zich langs het parcours en kregen de kans om ook mee te lopen.

Betrokkenheid met de buurt en de ouders is héél belangrijk.

Buurtbewoners konden ook deelnemen, en kregen de week voordien een persoonlijke uitnodiging (in de vorm van een flyer) van de leerlingen.

Centraal thema

Deze editie van de urban trail run stond in het teken van verbondenheid en respect voor andere culturen en nationaliteiten, met als centraal thema "Wees trots op je afkomst". Dit thema werd niet toevallig gekozen want de school telt een enorme waaier aan nationaliteiten op school. Om dit in de kijker te zetten, fabriceerden de leerlingen in de les vlaggetjes met het land van hun afkomst.

De trail run moest een loopfeest zijn met als centraal thema "Wees trots op je afkomst".

Op de dag van de trail run konden de leerlingen ook vlaggen dragen bij het lopen of gebruiken langs het parcours. En bij de aankomstboog van het parcours was er tenslotte ook een internationale rode loper vol vlaggen van leerlingen, leerkrachten en personeel.

bulo het veer urban run1

 

bulo het veer urban run2

 

bulo het veer urban run2

 

bulo het veer urban run4

 

 

Gegevens van de school

BuLO Het Veer
Canadalaan 252
2030 Antwerpen

Website van de school


 

art wWil jouw school andere scholen inspireren?

Welk beweegidee zette jouw school in beweging?

 

Vul het formulier in


Wil jouw school ook rond dit thema werken?

Kan MOEV je hierbij ondersteunen?

 

Vraag hiervoor advies op maat aan