Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 
 

Bewegingstussendoortjes

bewegingstussendoortjesBewegingstussendoortjes zijn leuke en eenvoudige oefeningen die slechts enkele minuten duren. Je gebruikt ze tijdens de les als 'break'. Je onderbreekt zo het langdurig zitten bij je leerlingen én je scherpt hun concentratie aan. 

Bewegingstussendoortjes leggen geen focus op het aanbrengen van leerinhouden. Wel zijn het ideale momenten om tegemoet te komen aan de bewegingsnoden van de leerlingen. Ze werken negatieve stress weg, zorgen voor een adempauze en hernieuwde aandacht. En vooral: ze zorgen voor plezier voor groot en klein!

 


Leermiddelennetwerk

Het leermiddelennetwerk KlasCement heeft op basis van duidelijke opname- en kwaliteitscriteria een oplijsting gemaakt van een aantal interessante bewegingstussendoortjes. Deze kan je bekijken op hun website.


Kleuteronderwijs


Voor de kleuters bestaan er een aantal interessante bewegingstussendoortjes aangeboden door partnerorganisaties.

Moev tijdens lessen bewegingstussendoortjes hop pompom220

Hup Jules! en Hop Pompom!

Hup Jules! en Hop Pompom! (uitgeverij Zwijsen) bieden een programma bewegingsontwikkeling aan rond de verschillende bewegingsaspecten. Welbevinden en succesbeleving staan voorop tijdens deze activiteiten bedoeld voor zowel bewegingsopvoeding als bewegingstussendoortje.

 

Moev tijdens lessen bewegingstussendoortje woogie boogie220

Woogie Boogie

Woogie Boogie (Vlaams Instituut Gezond Leven, Disney Benelux) is een bewegingstussendoortje bestaand uit een reeks leuke filmpjes, waarin Mickey Mouse, Donald Duck en Sofia kleuters aansporen om recht te staan en te bewegen. Vijf actiefiches en een stappenplan begeleiden de kleuterleerkrachten stap voor stap om die doelen te bereiken.

Kom alles te weten over Woogie BoogieLager onderwijs


Rustgevende bewegingstussendoortjes

Werk aan beweging en rust in de klas met 9 exclusieve bewegingstussendoortjes geïnspireerd op yoga.

 

Flexabanden

Met de flexabanden kan je op een heel eenvoudige manier je leerlingen minder laten zitten in de klas en bewegingskansen bieden.

 

Luuks bewegingstussendoortjes

Ontdek Luuks bewegingstussendoortjes, 12 leuke en eenvoudige oefeningen die slechts enkele minuutjes duren.

Ontdek alle filmpjes

 

Bewegingstussendoortjes met Rosalie Coolkens en Nicolas Vanhole

Bekijk nog een filmpje van deze reeks

 

dip dobbel doe

Dip? Dobbel. Doe!

'Dip? Dobbel. Doe!' is een leuke spelvorm met bewegingstussendoortjes. Download de handleiding, speelkaarten en afbeeldingen, en ga aan de slag.

Kom alles te weten over Dip? Dobbel. Doe!

 

beweegpot

De Beweegpot - Energizers

De beweegpot bevat tientallen spellen en activiteiten (Energizers) en zijn een geweldige manier om kinderen te vermaken en tegelijkertijd te laten bewegen.

Ontdek de BeweegpotSecundair onderwijs


Breaks

Breaks kan je gebruiken als bewegingstussendoortje om leerlingen meer te laten bewegen tijdens de schooldag, en om het lang stilzitten tijdens de lessen te beperken.

Ontdek alle breaks

 

Flexabanden

Met de flexabanden kan je op een heel eenvoudige manier je leerlingen minder laten zitten in de klas en bewegingskansen bieden.

 

 

HOWEST I Vital Schools

Vital Schools ontwikkelde speciaal voor leerkrachten een TikTok-account met leuke bewegingstussendoortjes: TikTok @vital.teacher.

Kom alles te weten over Vital Schools

 

Fit & Gezond met de Vlaamse Schermbond

De Vlaamse Schermbond werkte een aantal bewegingstussendoortjes uit met een lichte schermtouch. Laat de leerlingen met deze eenvoudige oefeningen trainen op vaardigheden als snelheid, precisie en coördinatie.

Ontdek alle filmpjes

 

sweep

SWEEP

SWEEP wil jongeren tussen 12 en 18 jaar inspireren, activeren en samenbrengen om te bewegen én daarin plezier te vinden. Naast de jongeren zet SWEEP ook leerkrachten op weg met haalbare tips en tricks, lesmateriaal, en ook een concrete actiebox rond 'het verschil maken met enkele minuutjes'.

Ontdek SWEEP - het verschil maken met enkele minuutjes