Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 
 

Actief leren

Je merkte ongetwijfeld al dat je leerlingen enthousiast en betrokken zijn wanneer ze mogen bewegen tijdens een les? 

'Actief leren' zet leerlingen in beweging ter ondersteuning van het leren, zowel in de klas als daarbuiten. Door gebruik te maken van actieve werkvormen kunnen leerlingen leerinhouden inoefenen én automatiseren. Ze kunnen leerinhouden zo ook echt ervaren. Hoe meer zintuigen je in dit leerproces betrekt, hoe beter leerlingen de leerstof verwerken. 


Aanvullende materialen van partners en hogescholen

pxl

Hogeschool PXL

Via het project 'Leren in beweging' wil PXL kinderen meer laten bewegen op school met het oog op een gezonde levensstijl en het bevorderen van het schools welbevinden.

Ontdek volgende publicaties: 

Website PXL

 

howest

HOWEST - Vital Schools

Vital Schools wil binnen het bestaande bewegingsbeleid van de school 'vitale' en duurzame acties ontwikkelen die ‘minder lang stilzitten en meer bewegen’ stimuleren binnen de klascontext. Vital Schools ontwikkelt concreet materiaal (video's en didactische fiches) om leerstof bewegend te oefenen voor zowel het basis als secundair onderwijs.

 

gesmeerdgeleerd

Gesmeerd geleerd (Lucie Van Mierlo)

Hoe bevordert beweging dan de ontwikkeling, motivatie, betrokkenheid en schoolprestaties van kinderen? Dit boek legt het uit aan de hand van wetenschappelijke inzichten en talrijke praktijkvoorbeelden.

Meer over het boek

 

stip

Stip

De SAM-app is een digitaal platform waarmee kinderen op eigen niveau kunnen leren bewegen.
De bezielers van de SAM-app hebben hun ervaring rond bewegingsonderwijs en bewegend leren geclusterd in een aantal kant-en-klare opleidingsmodules en bijhorende syllabi.

Ontdek alles over Stip

 

beweegbuddy

Beweegbuddy

De Beweegbuddy is een interactieve tool die je klas in beweging brengt. Met de Beweegbuddy maak je kinderen bewust van de mogelijkheden rond sport en beweging, én verbreed je hun kennis rond een gezonde levensstijl. De oefenstof is afgestemd op de 2e graad BaO.

Ga naar het interactief platform

 

sweep

SWEEP

SWEEP wil jongeren tussen 12 en 18 jaar inspireren, activeren en samenbrengen om te bewegen én daarin plezier te vinden. Naast de jongeren zet SWEEP ook leerkrachten op weg met haalbare tips en tricks, lesmateriaal, en ook een concrete actiebox rond 'actief leren' en 'actief huiswerk'.

Ontdek SWEEP – bewegen doet (graag) leren

Ontdek SWEEP - actief huiswerk