Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 
 

FISEC

FISEC is de internationale schoolsportfederatie van het Katholiek Onderwijs. Het organiseert éénmaal per jaar een internationale schoolsportontmoeting voor 15- tot 17-jarigen: de FISEC-spelen. Sinds 2014 doet het dit samen met FICEP.

Deze ontmoeting gaat gewoonlijk door tijdens de maand juli en volgende sporten staan op de affiche: atletiek, basketbal, handbal, tafeltennis, veldloop, tennis, voetbal, volleybal, zaalvoetbal en zwemmen. MOEV beslist jaarlijks aan welke sporten de Vlaamse delegatie zal deelnemen. 


FISEC-FICEP Spelen 2022


Moev voor na lessen internationaal fisec 2019De FISEC-FICEP Spelen 2022 vinden plaats van 23 tot 29 juli in Klagenfurt, Oostenrijk. 

MOEV neemt dit jaar deel aan:  

  • Atletiek jongens/meisjes (selectieploeg) 
  • Basketbal jongens/meisjes (selectieploeg) 
  • Volleybal jongens/meisjes (selectieploeg) 

Geïnteresseerde leerlingen met geboortejaar 2005, 2006 of 2007 kunnen zich met onderstaand formulier aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.e.m. 31 januari 2022.

Aanmeldingsformulier FISEC-FICEP 2022

 


 Aandachtspunten

Alle info over deelname aan internationale schoolsport kan je gebundeld terugvinden in deze informatiebrochure
Een aantal belangrijke aandachtspunten:

  • Ook in het schooljaar 2021-2022 blijft MOEV financiële ondersteuning bieden aan leerlingen bij deelname aan de FISEC-FICEP Spelen. Deze ondersteuning bedraagt vanaf het schooljaar 2021-2022 25% op de reis- en verblijfskosten. De richtprijs voor de FISEC-FICEP Spelen 2022 bedraagt 730€ (zonder tussenkomst) of 590€ (met tussenkomst).
    Opgelet: leerlingen kunnen slechts éénmaal gebruik maken van een toelage van MOEV voor internationale schoolsport. Kreeg de leerling in het verleden al een toelage, dan komt MOEV financieel niet opnieuw tussen.
  • Voor de balsporten organiseert MOEV selectietrainingen. De data van deze trainingen zullen zo snel mogelijk online verschijnen op deze pagina.
  • Leerkrachten met interesse om één van de selectieploegen te begeleiden, kunnen hun kandidatuur indienen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..