Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Online inspiratiesessies

Maakte jij al kennis met onze schoolondersteuners? Zij begeleiden jouw schoolteam om je school nog meer in beweging te zetten. Voorbije jaren ontmoetten jullie mekaar steeds op school, maar dit schooljaar zal alles er wat anders uitzien. Fysieke besprekingen zullen niet altijd even makkelijk zijn. Ondanks dat kan je steeds blijven rekenen op onze schoolondersteuners. Hen digitaal ontmoeten is altijd een optie. Maar er is zelfs nog meer. Dit schooljaar kan je vanaf 30 september 2020 tweewekelijks gratis deelnemen aan online vormingsmomenten. Tijdens een webinar kan je luisteren naar een interessante spreker die een bewegingsgerelateerd thema toelicht. 


Bijzondere tijden vragen om creatieve oplossingen.
MOEV zet in op online vormingsmomenten. Iets voor jou?


Programma 

MOEV ondersteunt leerkrachten in het basis- en het secundair onderwijs. Wil jij beweging nog meer een centrale plaats geven op school? We voorzien voor beide onderwijsniveaus een ruime waaier aan interessante sessies. 

Momenteel staan onderstaande sessies op het programma. Bezoek regelmatig onze website en Facebookpagina voor de nieuwste updates. 

30 september 2020 om 16u  -  VITAL SCHOOLS

 
Doelgroep: leerkrachten basisonderwijs 
Spreker: Gert Muylle, lector & onderzoeker Howest


MOEV projecten online inspiratiesessies gert muylleHoe kunnen we binnen het bestaande bewegingsbeleid van de school, 'vitale' en duurzame acties ontwikkelen die ‘minder lang stilzitten en meer bewegen’ stimuleren binnen de klascontext? Dat was de vraag van waaruit het praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek ‘Vital Schools’ van de Hogeschool West-Vlaanderen uit vertrok.
Exact 1 jaar nadat het proeftraject met een aantal scholen begon en net voor de verdere uitrol van het project geven de onderzoekers hun werkwijze en conclusies mee.

Download de powerpointpresentatie

 


14 oktober 2020 om 16u  -  BEWEGINGSPSYCHOLOGIE BIJ JONGEREN

 
Doelgroep: leerkrachten secundair onderwijs  
Spreker: Cedric Arijs is klinisch psycholoog (Universiteit Gent) en sport- en bewegingspsycholoog (University of Thessaly (GR) & University of Leipzig (D)). 


MOEV projecten online inspiratiesessies gert muylleSportpsychologie en de mentale begeleiding van (top)atleten raakt stilaan ingeburgerd binnen de competitiesport. Kunnen we hieruit ideeën vertalen naar de schoolse context? De basismotivatie om aan sport en beweging te doen kan bij iedereen verschillen. Onderzoek toont ook aan dat een te sterke focus op prestaties en onderlinge competitie ervoor zorgt dat een grote groep jongeren sport en beweging links laten liggen. We hebben wel een redelijk goed idee wat fysiologisch of motorisch het beste werkt om sportieve resultaten te boeken, maar stellen we ons wel vaak genoeg de vraag of dit ook psychologisch de gewenste effecten heeft?
Met het oog op levenslang sporten en bewegen is het van maatschappelijk belang dat ook jongeren correct begeleid worden op mentaal vlak om zich optimaal te ontplooien als mensen in beweging.

 


 28 oktober 2020 om 16u - BETER BUITEN. WAT JE BUITEN LEERT, KOMT BETER BINNEN.

 
 Doelgroep: leerkrachten basisonderwijs
 Spreker: Kris Van Ingelghem, coach GoodPlanet


MOEV projecten online inspiratiesessies kris vaninghelghemLeren in de buitenlucht is al een surplus op zich, ook (of zeker) in de koudere seizoenen van het jaar.
Welke vaardigheden kan je beter aanscherpen? Hoe kan je je lesinhouden buiten geven? Hoe kan je je ruimte aantrekkelijker maken voor spelen én leren?
We hebben het over het belang van kampen bouwen op school, over spelen en leren bij 'slecht weer', natuurlijk bewegen, motorische uitdagingen en meer. We bekijken ook hoe je collega's hiervoor kan enthousiasmeren.

Schrijf je in voor deze sessie