Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Vormingen


Aanbod MOEV


Moev dienstverlening vorming actievekinderopvangActieve kinderopvang


Ook in de opvang voor en na de lessen is het belangrijk dat kinderen voldoende actief zijn, niet te lang stilzitten en gezond eten. Om de opvang hierin te ondersteunen, ontwikkelde het Vlaams Instituut Gezond Leven i.s.m. met MOEV het project ‘Actieve kinderopvang’.

Kiest jouw school ook voor een naschoolse kinderopvang waar kinderen gezond eten, voldoende actief zijn en niet te lang zitten? 

Vorming aanvragen     Website Actieve kinderopvang


Bewegingsvriendelijk lesgeven


Als school werken aan een dynamische leeromgeving. Bewegingsvriendelijk lesgeven biedt hiervoor veel kansen!

Moev dienstverlening vorming220Als leerkracht investeren in een dynamische leeromgeving betekent dat je op zoek gaat naar manieren om zoveel mogelijk beweging te integreren tijdens je lessen of het lang stilzitten te onderbreken. Wat kan je als leraar doen binnen de klascontext? Hoe een schoolteam aanzetten een bewegingsvriendelijke klasomgeving te creëren? 

Tijdens de vorming krijgt het schoolteam een kijk op het belang van voldoende beweging en lang stilzitten onderbreken, en de voordelen ervan. Bewegingstussendoortjes, bewegend leren, actieve werkvormen en dynamische klasomgeving maken de inhoud concreet.  

De kostprijs van de vorming op maat van de school bedraagt 50 euro en richt zich op zowel het basis- als secundair onderwijs.

Vorming aanvragen


Doe-aan-sportbeurs


Op donderdag 9 mei 2019 was er de 'Doe-aan-sportbeurs' in Genk voor leerkrachten bewegingsopvoeding van het basis- en buitengewoon basisonderwijs van de drie onderwijsnetten. Via workshops maakten de leerkrachten kennis met vernieuwingen, andere benaderingen en nieuwe lesideeën. Een greep uit het aanbod: Little Ball Village, Bodymap, Direction, Eilandenrace ...

Syllabussen/oefenstof downloaden

 

Startvergadering Limburg 2019 - Hockey2School 


Op de startvergadering kon je ervaren dat veldhockey een boeiende sport is die je perfect kan initiëren binnen een schoolomgeving. In de syllabus ontdek je de basistechnieken om hockeysport aan te leren aan kinderen. 

Syllabus 'Hockey2School' downloaden


Aanbod onderwijskoepels


Aanbod partners