Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Vormingen


Aanbod MOEV


Moev dienstverlening vorming actievekinderopvangActieve Kinderopvang


Hoe zorg je ervoor dat kinderen voldoende bewegen in de voor- en naschoolse opvang? Wat is een actief spel? Welke dranken en tussendoortjes zijn gezond? MOEV en Vlaams Instituut Gezond Leven bieden een vorming aan voor onderwijspersoneel van kleuter- en basisscholen.

 

De kostprijs van de vorming op maat bedraagt 50 euro. Inbegrepen in de prijs zitten een heleboel handige materialen (screeningsinstrumenten, spelfiches...). De vorming is echter gratis wanneer je een schoolondersteuning op je school aanvraagt.

De vorming duurt 1u30 tot max 3 uur (te bespreken met de lesgever).

Inschrijven


Bewegingstussendoortjes


Bewegingstussendoortjes zijn veilige, leuke en eenvoudige oefeningen die leerkrachten in het dagelijkse (school)leven kunnen gebruiken als 'break'. Ze komen tegemoet aan de bewegingsnoden van de leerlingen.


Moev dienstverlening vormingBenieuwd hoe je ze kan integreren in jouw lessen?
MOEV biedt de vorming 'Bewegingstussendoortjes' aan. Gedurende een halve dag krijgt het schoolteam een kijk op wat bewegingstussendoortjes kunnen zijn. Vanuit het aangereikte kader kan iedere leerkracht ze dan met hulp van de leraar L.O. inpassen in de lessen. Er is een specifieke vorming voorzien voor basisscholen en secundaire scholen


De kostprijs van de vorming op maat van de school bedraagt 50 euro en duurt anderhalf tot max. 3 uur (af te spreken met lesgever). De vorming bewegingstussendoortjes is echter GRATIS wanneer je een schoolondersteuning op je school aanvraagt.

Inschrijven


Beweging en Participatie


Je school in beweging zetten, dat begint met gedragen keuzes maken. Keuzes die gebaseerd zijn op actuele inzichten en visies over het belang van beweging en participatie op school. Deskundigheidsbevordering is daarom één van de aandachtspunten van het actieplan ‘Sport beweegt je school 2.0.’ Je kan er een kwalitatief bewegings- en sportbeleid op school mee uitbouwen.

Moev dienstverlening vorming beweging participatieMOEV biedt in het voorjaar van 2019 volgende workshops aan:

  • Inspraak van leerlingen op school: mag het wat meer zijn?
  • Meer bewegen, sporten en lang stilzitten onderbreken op school. Hoe? Start vanuit de bewegingsdriehoek! 


De enthousiaste lesgevers van deze interactieve workshops boordevol ideeën zijn trainers van de Vlaamse Scholierenkoepel en Vlaams Instituut Gezond Leven.

Beide workshops worden op eenzelfde dag aangeboden en je kan inschrijven voor één van de workshops afzonderlijk of voor beiden. 

Programma basisonderwijs     Programma secundair onderwijs     Inschrijven


Moev dienstverlening vorming directionDirection


Direction (LedsReact) is een digitale sport- en spelkegel die aan de hand van lichtsignalen je leerlingen op een leuke en uitdagende manier laat bewegen. Ze reageren op de onverwachte kleuren en/of richtingen die ze te zien krijgen als ze naar Direction toelopen. Hun motivatie krijgt een boost, hun cognitief vermogen een uitdaging en hun digitaal leven komt hen tegemoet via de sport. Jij als leerkracht kan je stem sparen tijdens de oefeningen, je hebt meer tijd voor structuur en feedback. 

MOEV organiseert samen met de ontwikkelaars van Direction een aantal gratis vormingen (met tips & tricks en allerlei spelvormen). Vraag meer info aan MOEV in je provincie.


Trial Bike


In het kader van Bike@school ontwikkelde MOEV in samenwerking met Belaey Trials Academy een specifieke vorming rond fietsvaardigheid en trial bike in de turnzaal. De specifieke skills en tricks van trial bike kunnen je ondersteunen bij alle fietssporten alsook in het dagelijkse verkeer op de weg. Of je naar de vorming komt met een stadsfiets, een mountainbike of een echte trial bike, de Belaey Trials Academy helpt iedereen om de technische vaardigheden op de fiets te verbeteren.

De vorming kost € 15 per deelnemer. Slimme Mobiele Scholen betalen het inschrijvingsgeld terug aan de school. 

Moev dienstverlening vormingen bike at school

Data vormingsmomenten:

  • 19/11/2018: Eeklo
  • 10/12/2018: Brussel
  • 11/12/2018: Hasselt
  • 13/12/2018: Brugge
  • 14/12/2018: Mechelen

Inschrijvingen


Aanbod onderwijskoepels


Aanbod partners