Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Vormingen

Aanbod MOEV

A. Actieve kinderopvang


Moev dienstverlening vorming actievekinderopvangOok in de opvang voor en na de lessen is het belangrijk dat kinderen voldoende actief zijn, niet te lang stilzitten en gezond eten. Om de opvang hierin te ondersteunen, ontwikkelde het Vlaams Instituut Gezond Leven i.s.m. MOEV het project ‘Actieve kinderopvang’.

Kiest jouw school ook voor een naschoolse kinderopvang waar kinderen gezond eten, voldoende actief zijn en niet te lang zitten? 

Vraag een vorming aan     Lees meer over 'Actieve kinderopvang'


B. Bewegingsvriendelijk lesgeven


Als school werken aan een dynamische leeromgeving. Bewegingsvriendelijk lesgeven biedt hiervoor veel kansen!

Moev dienstverlening vorming220Als leerkracht investeren in een dynamische leeromgeving betekent dat je op zoek gaat naar manieren om zoveel mogelijk beweging te integreren tijdens je lessen of het lang stilzitten te onderbreken. Wat kan je als leraar doen binnen de klascontext? Hoe een schoolteam aanzetten een bewegingsvriendelijke klasomgeving te creëren? 

Tijdens de vorming krijgt het schoolteam een kijk op het belang van voldoende beweging en lang stilzitten onderbreken, en de voordelen ervan. Bewegingstussendoortjes, bewegend leren, actieve werkvormen en dynamische klasomgeving maken de inhoud concreet.  

De kostprijs van de vorming op maat van de school bedraagt 50 euro en richt zich op zowel het basis- als secundair onderwijs.

Vraag een vorming aan


C. Doe-aan-sportbeurs


Op donderdag 9 mei 2019 was er de 'Doe-aan-sportbeurs' in Genk voor leerkrachten bewegingsopvoeding van het (buitengewoon) basisonderwijs over de drie onderwijsnetten. Via workshops maakten de leerkrachten kennis met vernieuwingen, andere benaderingen en nieuwe lesideeën. Een greep uit het aanbod: Little Ball Village, Bodymap, Direction, Eilandenrace ...

Download de syllabussen/oefenstof

 

D. Hockey2School


Op de startvergadering in Limburg in 2019 kon je ervaren dat veldhockey een boeiende sport is die je perfect kan initiëren binnen een schoolomgeving. In de syllabus ontdek je de basistechnieken om hockeysport aan te leren aan kinderen. 

Download de syllabus


Aanbod onderwijskoepels


Aanbod partners