Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Vormingen

Aanbod MOEV


Online inspiratiesessies over beweging

MOEV dienstverlening vorming online inspiratiesessies

Meer beweging op school. Minder lang stilzitten tijdens de lessen. Toffe bewegingsinitiaties tussen de lesuren. En dit liefst mooi passend binnen het bewegingsbeleid op school. Elke leerkracht weet dat beweging op school heel wat voordelen heeft. Maar hoe pak je dit aan en waarmee hou je rekening? 

Vanaf 30 september 2020 programmeren wij voor jou tweewekelijks een online inspiratiesessie. Via webinars lichten interessante sprekers bewegingsgerelateerde thema’s toe.

Ontdek de gratis webinars 


A. Actieve kinderopvang

Moev dienstverlening vorming actievekinderopvangOok in de opvang voor en na de lessen is het belangrijk dat kinderen voldoende actief zijn, niet te lang stilzitten en gezond eten. Om de opvang hierin te ondersteunen, ontwikkelde het Vlaams Instituut Gezond Leven i.s.m. MOEV het project ‘Actieve kinderopvang’.

Kiest jouw school ook voor een naschoolse kinderopvang waar kinderen gezond eten, voldoende actief zijn en niet te lang zitten? 

Vraag een vorming aan     Lees meer over 'Actieve kinderopvang'

 

B. Bewegingsvriendelijk lesgeven

Als school werken aan een dynamische leeromgeving. Bewegingsvriendelijk lesgeven biedt hiervoor veel kansen!

Moev dienstverlening vorming220Als leerkracht investeren in een dynamische leeromgeving betekent dat je op zoek gaat naar manieren om zoveel mogelijk beweging te integreren tijdens je lessen of het lang stilzitten te onderbreken. Wat kan je als leraar doen binnen de klascontext? Hoe een schoolteam aanzetten een bewegingsvriendelijke klasomgeving te creëren? 

Tijdens de vorming krijgt het schoolteam een kijk op het belang van voldoende beweging en lang stilzitten onderbreken, en de voordelen ervan. Bewegingstussendoortjes, bewegend leren, actieve werkvormen en dynamische klasomgeving maken de inhoud concreet.  

De kostprijs van de vorming op maat van de school bedraagt 75 euro en richt zich op zowel het basis- als secundair onderwijs.

Vraag een vorming aan

 

C. Doe-aan-sportbeurs

Op donderdag 16 mei 2020 kan je opnieuw deelnemen aan de 'Doe-aan-sportbeurs' in Genk voor leerkrachten bewegingsopvoeding van het (buitengewoon) basisonderwijs over de drie onderwijsnetten.
Vorige editie maakten leerkrachten kennis met vernieuwingen, andere benaderingen en nieuwe lesideeën. Een greep uit het aanbod: Little Ball Village, Bodymap, Direction, Eilandenrace ...

Download de syllabussen/oefenstof van vorige editie

 

D. Hockey2School

Op de startvergadering in Limburg in 2019 kon je ervaren dat veldhockey een boeiende sport is die je perfect kan initiëren binnen een schoolomgeving. In de syllabus ontdek je de basistechnieken om hockeysport aan te leren aan kinderen. 

Download de syllabus


Aanbod onderwijskoepels

 

Aanbod partners