Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Vormingen


Aanbod MOEV


Moev dienstverlening vorming actievekinderopvangActieve kinderopvang


Ook in de opvang voor en na de lessen is het belangrijk dat kinderen voldoende actief zijn, niet te lang stilzitten en gezond eten. Om de opvang hierin te ondersteunen, ontwikkelde het Vlaams Instituut Gezond Leven i.s.m. met MOEV het project ‘Actieve kinderopvang’.

Kiest jouw school ook voor een naschoolse kinderopvang waar kinderen gezond eten, voldoende actief zijn en niet te lang zitten? 

Website Actieve kinderopvang    Vorming aanvragen


Bewegingstussendoortjes


Bewegingstussendoortjes zijn veilige, leuke en eenvoudige oefeningen die leerkrachten in het dagelijkse (school)leven kunnen gebruiken als 'break'. Ze komen tegemoet aan de bewegingsnoden van de leerlingen.


Moev dienstverlening vorming220Benieuwd hoe je ze kan integreren in jouw lessen?
MOEV biedt de vorming 'Bewegingstussendoortjes' aan. Gedurende een halve dag krijgt het schoolteam een kijk op wat bewegingstussendoortjes kunnen zijn. Vanuit het aangereikte kader kan iedere leerkracht ze dan met hulp van de leraar L.O. inpassen in de lessen. Er is een specifieke vorming voorzien voor basisscholen en secundaire scholen

De kostprijs van de vorming op maat van de school bedraagt 50 euro en duurt anderhalf tot max. 3 uur (af te spreken met lesgever). De vorming bewegingstussendoortjes is echter GRATIS wanneer je een schoolondersteuning op je school aanvraagt.

Vorming aanvragen


Direction


Moev dienstverlening vorming directionDirection (LedsReact) is een digitale sport- en spelkegel die aan de hand van lichtsignalen je leerlingen op een leuke en uitdagende manier laat bewegen. Ze reageren op de onverwachte kleuren en/of richtingen die ze te zien krijgen als ze naar Direction toelopen. Hun motivatie krijgt een boost, hun cognitief vermogen een uitdaging en hun digitaal leven komt hen tegemoet via de sport. Jij als leerkracht kan je stem sparen tijdens de oefeningen, je hebt meer tijd voor structuur en feedback. 

MOEV organiseert samen met de ontwikkelaars van Direction een aantal gratis vormingen (met tips & tricks en allerlei spelvormen). Voor meer info kan je terecht bij je provinciaal MOEV-secretariaat.


Trial Bike


Moev dienstverlening vormingen bike at schoolIn het kader van Bike@school ontwikkelde MOEV in samenwerking met Belaey Trials Academy een specifieke vorming rond fietsvaardigheid en trial bike in de turnzaal. De specifieke skills en tricks van trial bike kunnen je ondersteunen bij alle fietssporten alsook in het dagelijkse verkeer op de weg. Of je naar de vorming komt met een stadsfiets, een mountainbike of een echte trial bike, de Belaey Trials Academy helpt iedereen om de technische vaardigheden op de fiets te verbeteren.

 

De vormingen voor het schooljaar 2018-2019 zijn afgelopen. 


Doe-aan-sportbeurs


Op donderdag 9 mei 2019 was er de 'Doe-aan-sportbeurs' in Genk voor leerkrachten bewegingsopvoeding van het basis- en buitengewoon basisonderwijs van de drie onderwijsnetten. Via workshops maakten de leerkrachten kennis met vernieuwingen, andere benaderingen en nieuwe lesideeën. Een greep uit het aanbod: Little Ball Village, Bodymap, Direction, Eilandenrace ...

Syllabussen/oefenstof downloaden


Aanbod onderwijskoepels


Aanbod partners