Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Brevetten

Zwembrevetten


Moev dienstverlening zwembrevetten overzichtDe ISB-zwembrevetten zijn voor lesgevers eenvoudige en onderbouwde tools voor een vlot zwemonderricht. Pieter Timmers is peter van de campagne. 

De ISB-brevettenlijn, gebaseerd op de 'Leerlijn Zwemmen', omvat verschillende categorieën: waterwennen, leren overleven met als einddoel ‘kantveilig’ en leren veilig zwemmen met als einddoel ‘zwembadveilig’ vormen de eerste hoofdbrok. Dan zijn er afstandsbrevetten zoals 50m, 100m … waarbij men in een genormeerde zwemslag zwemt. En tot slot trimzwemmen en reddend zwemmen. 

Bestel brevetten   Lees meer over 'Fred Brevet'    

 


De ISB-zwembrevetten zijn voor lesgevers eenvoudige en onderbouwde tools voor een vlot zwemonderricht.Moev dienstverlening zwembrevetten foto De zwembrevetten zijn onderverdeeld in verschillende fases: waterwennen, leren overleven, leren veilig zwemmen met het oog op waterveiligheid.

De brevetten voor 'afstandszwemmen' zijn opgesplitst in een reeks van 25 meter tot 800 meter in rugslag, crawl of schoolslag, en een reeks van 1000 meter en 1500 meter met de focus op de afstand. Voor wie alle zwemslagen beheerst, is er nu ook een brevet 100 meter wisselslag.

Moev dienstverlening zwembrevetten eendBij het 'baantjeszwemmen' sparen zwemmers gedurende verschillende trainingen, over enkele weken of maanden, voor dat ene brevetje 3, 5, 10, 25 of zelfs 50 km.

De brevetten 'waterveilig' sluiten naadloos aan op de 50m-waterveiligheidstest van het Orkabrevet. We gaan nu naar 100-metertesten met verschillende vaardigheden per niveau, en met de keuze om dit al dan niet met kledij af te leggen.

Bij de brevetten 'reddend zwemmen' horen verschillende proeven die de kinderen en jongeren bewust maken van hun eigen kennis om, ook in gevaarlijke situaties, de juiste beslissing te nemen in het water. 

De brevetten in de vorm van kaart of badge kan je bestellen aan 0,42 euro + verzendkosten.

De kaart van de brevetten 'veilig zwemmen en waterveilig - watervaardig 100m' kost 0,73 euro + verzendkosten.

 Leren Zwemmen - praktische leidraad


'Leren Zwemmen' is een gebruiksvriendelijke, aantrekkelijke leidraad om kinderen watergewend, waterveilig en zwemvaardig te maken. Het bestaat uit 5 lessenreeksen van elk 10 lessen. 

Moev tijdens lessen leren zwemmen‘Leren Zwemmen’ biedt een houvast voor elke didactisch bekwame lesgever die op zoek is naar een kwaliteitsvolle aanpak om kinderen te leren zwemmen. Er is ook ruimte voor de ervaren lesgever om persoonlijke accenten te leggen én aanpassingen te voorzien afgestemd op de meest uiteenlopende omstandigheden (groepsgrootte, infrastructuur, tijd ...). Elke lesgever kan er dus meteen mee aan de slag.

De leidraad 'Leren Zwemmen' kost 42,35 euro + verzendingskosten. Enkel verkrijgbaar bij de Vlaamse Zwemfederatie.  

Bestel    Lees meer over 'Leren Zwemmen'      


Brevetten VSV


Voetgangersbrevetten

Fietsbrevetten