Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Bewegingsbeleid


Een gezonde, actieve en fitte levensstijl is van het grootste belang voor de gezondheid en de ontwikkeling van de schoolgaande jeugd. Scholen zijn de ideale omgeving om aan gezondheid te werken. De aanpak van een bewegings- en sportbeleid op school is een noodzakelijk onderdeel van het opvoedingsproject van iedere school die een gezonde, veilige en fitte levensstijl voor al haar leerlingen vooropstelt. 

Om een sterk bewegings- en sportbeleid op school uit te bouwen kan je beroep doen op:


Methodiek 'Sport beweegt je school'


Moev bewegingsbeleid sportbeweegtjeschool‘Sport beweegt je school 2.1’ is hét hulpmiddel om op school voldoende beweging te garanderen én stilzitten te doorbreken. Het is een noodzakelijk onderdeel van het opvoedingsproject van iedere school die een gezonde, veilige en fitte levensstijl vooropstelt. Dit past binnen de kadermethodiek ‘Gezonde school’

‘Sport beweegt je school 2.1’ is een instrument van MOEV in samenwerking met Sport Vlaanderen en Vlaams Instituut Gezond Leven.

 

Schoolondersteuning

Graag een duwtje in de rug om het bewegings- en sportbeleid op school uit te werken en het lang stilzitten te onderbreken? De MOEV-schoolondersteuners komen graag naar jouw school. Kies voor een dynamische aanpak van het aanbod én het beleid.

Vraag schoolondersteuning aan 


Werkvormen - In de praktijk


MOEV heeft een werkvorm voor zowel het kleuter- en lager onderwijs. Ontdek ze hier!
 

Kleuteronderwijs: OKI DOKI Basisonderwijs: LUUK
Moev bewegingsbeleid okidoki Moev bewegingsbeleid luuk

Meer gezondheidsinfo (Vlaams Instituut Gezond Leven) 

Moev bewegingsbeleid bewegingsdriehoek

Bewegingsdriehoek


Voor een gezonde levensstijl is het belangrijk om voldoende te bewegen, minder te zitten en meer recht te staan. Om hiervoor aan de slag te gaan, kan je gebruik maken van de bewegingsdriehoek.

Lees meer over de bewegingsdriehoek

 

 

Moev bewegingsbeleid sedentair gedragmenuSedentair gedrag


Kinderen en jongeren zitten vaak teveel stil; ook op school. Dit brengt heel wat gezondheidsricico's met zich mee. Redenen genoeg om niet te blijven stilzitten! 

Lees meer over sedentair gedrag