Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Hoe ziet MOEV de speelplaats?

moev220Een actief aanbod tijdens de speeltijden en pauzes maakt deel uit van een kwalitatief bewegingsbeleid op alle scholen. Scholen creëren een omgeving (o.a. op de speelplaats) die leerlingen aanzet om te bewegen.

MOEV heeft geen standaardrecept voor een actieve speelplaatswerking en de organisatorische aanpak ervan. Zowel de speelplaatsinrichting als het bewegingsaanbod variëren van school tot school. MOEV beschouwt de inrichting en het bewegingsaanbod als een dynamisch gegeven waarin er telkens opnieuw actieve betrokkenheid van leerlingen, leerkrachten en ouders kan zijn om het enthousiasme en de verantwoordelijkheidszin op school te bewerkstelligen.


Invalshoek

MOEV wil enerzijds scholen ondersteunen bij de uitbouw van een kwalitatief bewegingsbeleid op school. Anderzijds wil MOEV een bijdrage leveren aan een gezonde mix van zitten, staan, bewegen en sporten voor alle leerlingen.


Met welke vragen kan je school bij MOEV terecht? 

Via de MOEV-schoolondersteuning activeert MOEV de school om de speelplaatswerking duurzaam uit te bouwen als onderdeel van het bewegingsbeleid. De speelplaats in beweging zetten begint met bewuste keuzes maken.
MOEV helpt om van de speelplaats een duurzame bewegingsvriendelijke speelplaats te maken samen met de leerlingen, het schoolteam en het netwerk van de school.
MOEV-schoolondersteuning kan je gratis aanvragen via de website.

  1. Ondersteuning op maat

De MOEV-schoolondersteuner werkt samen met het schoolteam. Samen onderzoeken ze wat de school al doet en wat er werkt voor de school i.k.v. van de speelplaatswerking. De methodiek ‘Sport beweegt je school 2.0’ is de leidraad om dit te verankeren in het beleid van de school. De MOEV-schoolondersteuning is afgestemd op de noden en de vragen van de school, MOEV werkt dus enkel vraaggestuurd.

Bij de ondersteuning op maat is er aandacht voor betrokkenheid/participatie van het schoolteam, leerlingen en ouders en voor de samenwerking met externe partners. Daarnaast helpt MOEV de school om prioriteiten te selecteren, de te behalen doelstellingen te formuleren binnen het bewegingsbeleid en een actieplan uit te werken om deze doelstellingen te realiseren. De schoolondersteuner maakt de school alert voor de verbanden tussen de verschillende thema’s of onderdelen van het gezondheidsbeleid; psycho-sociaal welbevinden, roken, gezonde voeding … en verwijst hen door naar de respectievelijke partners.

  1. Lerende netwerkmomenten

MOEV organiseert ‘lerende netwerkmomenten’ om de speelplaatswerking én de deskundigheid van het schoolteam te versterken. Zo krijgen de scholen de kans ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren, elkaar te inspireren.

  1. Informatie en inspiratie

MOEV informeert en inspireert via nieuwsbrieven, website en social media over het aanbod, acties, projecten, duurzame initiatieven en goede praktijkvoorbeelden. MOEV voorziet ook vormingen rond participatie in samenwerking met de Vlaamse Scholierenkoepel. Op de jaarlijkse MOEV-apotheose kan je vormingen volgen over verschillende thema’s.


Meer info & contact


Voor alle inhoudelijke vragen over speelplaats werking en bewegingsvriendelijke speelplaatsen kan je terecht bij de MOEV-medewerkers in jouw provincie. MOEV biedt begeleiding op maat met als doel te ondersteunen, inspireren en begeleiden bij het uitwerken van een bewegingsvriendelijke speelplaats.

Aanvraag begeleiding

 

MOEV Antwerpen
Leen Van den Buys
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
03/340 87 63

MOEV Limburg
Bernadette Boullaert
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
011/60 33 88

MOEV Oost-Vlaanderen
Dieter Van der Stock
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
09/243 90 50

     

MOEV Vlaams-Brabant & Brussel
Inge Op de Beeck
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
016/31 99 43

MOEV West-Vlaanderen
Yannick Van Ovenberghe
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
05/126 50 37