Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Thema's


Moev tijdens lessen NGS thema nokwisi220

Van trekken tot actieve natuurexploitatie


Bosspel:
 In het bos bouwt elke ploeg een kamp op als uitvalsbasis voor een bosspel.

Reuzen-Bordspelen: Ganzenbordspel: Het gekende gezelschapsspel wordt buiten gespeeld. Op elk nummer moeten de leerlingen in groepjes een opdracht uitvoeren en/of oplossen voor ze verder mogen dobbelen. Medewerking van de leerkrachten kan hier gevraagd worden.

Nokwisi: Indianen in de leer bij de echte afstammelingen van de stam van Ottorongo. Beleef het jagen, zoeken naar sporen, sieraden maken, muziek en dans ... zoals zij dat deden.

Pirateneiland: Deze activiteit wordt in elke provincie georganiseerd (1/2 dag of ganse dag); men gaat op zoek naar een verborgen schat of een gouden oog, of ... 

Moev tijdens lessen NGS thema strandsport220


Strand- en Duinentocht:
 Tijdens een actieve trekking ontdekken we op speelse wijze de verschillende biotopen. 

Strandsporten: Het strand biedt een enorme waaier aan sportieve mogelijkheden. Afhankelijk van de weersomstandigheden nodigen we je uit voor een partijtje strandhockey, reuze aardbal, beachvolley, braziliaans voetbal, rugby, zandkastelen bouwen ... 

Trektocht: Een zo sportief mogelijke tocht in de natuur waar alle natuurlijke hindernissen kunnen worden overwonnen zonder bijkomend materiaal. 

Woudloperstocht: Een wandeltocht in combinatie met een sporenzoektocht doorweven van avontuurlijke opdrachten. Een traject loopt langs een riviertje; een ander traject verrast je met rotsen, uitdagende richels en touwenbruggen. Moev tijdens lessen NGS thema orientatieloop220

Van joggen tot oriëntatielopen


Duinoriëntatie:
 Je moet zoeken in een uitgestrekt duinen landschap ... geen eenvoudige, maar wel een uitdagende opdracht. M.b.v. kaart en kompas, een aantaloriëntatietechnieken en doorzettingsvermogen, maak je veel kans om de bakens te vinden.

Oriëntatielopen op maat: MOEV komt met zijn bekwame monitoren bij jou op school een dag initiatie geven in het oriëntatielopen. Een MOEV-medewerker komt deze dag op voorhand op jouw school voorbereiden. 

Oriëntatielopen: In de voormiddag wordt er initiatie gegeven in het kaartlezen, het oriënteren van de kaart en eventueel het gebruik van het kompas. D.m.v. een ster-omloop wordt al het geleerde geoefend; in de namiddag volgt een echte wedstrijd.

 


Moev tijdens lessen NGS thema kayak220

Van zwemmen en watergewenning tot coole watersporten


Afvaarten:
 Tijdens een afvaart wordt er in een 1- of 2 persoonskajak / kano / raft een traject afgelegd op een rivier. Bij MOEV worden de afvaarten begeleid door 1 monitor per 25 leerlingen. 

Kajak: Onder kajak wordt bij MOEV initiatie verstaan op vlak water (vb. vijver, vaart). Een kort traject wordt hier gecombineerd met behendigheidsspelletjes en eventueel wedstrijdvormpjes. 

Kanovaren: Tijdens het kanovaren wordt er een traject afgelegd op een rivier. Bij MOEV wordt het kanovaren begeleid door 1 monitor per 25 leerlingen. 

Marinierspiste: Aan boord van grote sloepen trekken we van de ene uitdaging naar de andere. We passeren een aantal natuurlijke en kunstmatige hindernissen die alleen of in groep dienen overwonnen te worden. Teamspirit en een beetje durf zijn onontbeerlijke elementen voor deze avonturentocht op het water. 


Moev tijdens lessen NGS thema zeerafting220Vlottentocht: Er wordt op een zelf gesjord vlot een traject afgelegd op een riviertje. Bij MOEV worden de vlottentochten begeleid door 1 monitor per 25 leerlingen.

Windsurfen: Bij een surfinitiatie voorziet MOEV 1 lesgever per 10 leerlingen. Verder zorgen wij voor een surfplank en een reddingsvest en indien nodig surfpak.

Zeekajak: In een één- of tweepersoons kajak dient de branding overwonnen te worden om dan een tocht te maken langs de kustlijn. Enige ervaring op vlak water is vereist. 

Zeerafting: Rafting is een teamsport waarbij 6 tot 12 personen in een rubberen boot, de commando's van de stuurman opvolgen. Afhankelijk van de weersomstandigheden worden de basisprincipes van rafting aangeleerd op zee of vlak water. Daarna worden de verschillende technieken aan de hand van didactisch opgebouwde spelenrijen beoefend. Tenslotte worden de deelnemers geconfronteerd met een aantal probleemoplossende activiteiten waarbij ze als groep moeten samenwerken.Moev tijdens lessen NGS thema langlaufen220Van glijden op sneeuw en ijs tot schaatsen, skieën en langlaufen


Langlaufen:
 Na een korte initiatie met een beetje vallen en opstaan in de voormiddag, ben je klaar voor een onvergetelijke tocht op lange latten.

Skieën: Geen sneeuwen toch op de skilatten. Dit kan via MOEV op een aantal kunstpistes. 

 


Moev tijdens lessen NGS thema klimmuur220

Van klim-en klauterwerk tot initiëren van rotsklimmen


Cliff-Art: Klimmen, rappellen, een apenbrug, death ride en touwbruggen aan en op de rotsen, 2 via ferratas, een grote rappel en een tirolienne. 

Klimmen: Onder klimmen verstaan we bij MOEV muurklimmen. Dit kan zowel indoor, outdoor als op een mobiele klimmuur zijn. 


Moev tijdens lessen NGS thema speleologie220Van actieve verkenning van gesloten ruimten tot afdalen in grotten


Speleologie:
 Aangezien speleologie strikt gereglementeerd is, zijn wij genoodzaakt een groepsprijs te vragen per 12 deelnemers. Aangezien men bij speleo maximum een 3-tal uren onder de grond kan blijven, voorzien wij een wandeltocht voor de resterende tijd. 

 


Moev tijdens lessen NGS thema mtb220

Van alles op wieltjes tot actieve fietstochten


Mountainbike: Bij MOEV wordt het mountainbiken steeds begeleid door bekwame monitoren. De tochten worden aangepast aan het niveau van de leerlingen. Een minimum leeftijd van 12 jaar en fietservaring zijn noodzakelijk. 

MTB voor de Basisschool: Met mini-mountainbikes en onder begeleiding van bekwame monitoren wordt er een parcours afgelegd aangepast aan het niveau van leerlingen jonger dan 12 jaar. Fietservaring is hier gewenst.  


Moev tijdens lessen NGS thema hindernissentocht220

Van diverse tochtvormen naar actief openluchtleven


Adrenaline:
 

Uitdagende hindernissen in een steengroeve. Rappel, klimmen op een speleoladder, grote death ride, indiobrug, via ferrata, shuffle run, slinger. Een combinatie van uithouding, grenzen verleggen en teamspirit. 

Adventure: Een avonturenparcours gelegen in een steengroeve in een beschermd natuurgebied! Een luchtparcours, hoogtevreesbrug, ondergrondse site, klimmen, rappel ... allemaal activiteiten die ons door deze prachtige natuur leiden. 

Avonturendag: Een doorschuifsysteem van 8 activiteiten in een recreatievegroepscompetitie. Afhankelijk van de leeftijd stelt Hoppa vzw een programma samen: survivalrun, boogschieten, kanovaren, MTS, laag touwenparcours, speleobox, kleine oriëntatie, bouwvakkersrace, cijferspel, A-loop, kwartetspel, quattro-bal.

Avonturentocht: Een avonturentocht is een tocht waarbij de leerlingen geconfronteerd worden met een aantal avontuurlijke hindernissen. 


Moev tijdens lessen NGS thema zaklopen220Bewegingstuin: Wij plaatsen in jullie turnzaal een avontuurlijke 'reis rond de wereld', bestaande uit een hindernissenparcours rond 6 torens. Kracht, evenwicht, lenigheid, behendigheid, coördinatievermogen ... komen in al hun vormen aan bod bij het overwinnen van de hindernissen. 

Challengersparcours: Een challengersparcours is een vast opgebouwd parcours bestaande uit een 10-tal uitdagende proeven: een helirappel, een commandobrug, een indiobrug, een touwen piste, een death ride en andere evenwichtsproeven. Sommige hindernissen moet men alleen overwinnen, voor andere is de hulp van teamgenoten nodig. 

Combi-Adventure: Een 1/2 dag oriëntatielopen en een 1/2 dag combinatie van 4 activiteiten in een recreatieve groepscompetitie. 

 

High Risk-Parcours: Een challengersparcours waarbij hoogte proeven de bovenhand nemen. 

Hindernissen Parcours: Een grote variatie aan uitdagende activiteiten waarbij inventiviteit en creativiteit een belangrijke rol spelen. 

Hindernissen Parcours voor het Basisonderwijs: Een variatie van het hindernissenparcours aangepast aan het niveau van een lagere school. 

Moev tijdens lessen NGS thema boogschieten220

Maxi-combinatie: Een mix van behendigheidsproeven, boogschieten, oriëntatie, MTB en vlottenbouw. 

Mini-survival: Een heuse survival op maat van de basisschool. 

Mobiel Hindernissenparcours: Een 10-tal proeven zoals apenbrug, boogschieten, kabelbaan, klimmuur, MTB, paalhangen, speleobox, touwladder, netten en een sluipparcours kunnen op jouw speelplaats geplaatst worden. 

Teambuilding: Coöperatieve opdrachten waaronder: spinneweb, A-lopen, blindeman ... oefeningen die communicatie en teamwork uitlokken. 

Tarzan op School: Wij bouwen je turnzaal om tot een echt 'Jungle park', met netten, balken, bruggen, trechters ... een mini-hindernissenparcours dus. 

Zwevend Woud: Een frisse cocktail van uitdagende activiteiten: zwevende balken, schommels, trapezes, indianen bruggen, nettenpistes, touwladders, via ferrata en een death ride.Moev tijdens lessen NGS thema hidrodoe220

Diversen

Hidrodoe: Een wereld van water, een interactief waterdoecentrum. Met meer dan 80 experimenten en weetjes over water is de waterwereld een fantastische belevenis! 

Inline Skating: Beveiligd met helm, knie- en elleboogbeschermers leren de leerlingen de basistechnieken van deze sport. Op sommige plaatsen wordt eveneens een tocht gedaan. Deze activiteit kan ook in de schoolomgeving georganiseerd worden. 

Paardrijden: De beginselen van het paardrijden worden aangeleerd. Bij een halve dag activiteit krijg je rijles en voltigeoefeningen en informatie over omgang met en verzorging van paarden. 

Reuzen-Bordspel: Zeeslag: Zin in een razend spannend en actief buitenspel? Breng zoveel mogelijk boten van de andere teams tot zinken en zie hoe de wrakstukken van de schepen zichtbaar worden op een vernieuwd reuzenspelbord. Zeeslag is geschikt voor alle kapiteins van de 2de graad basisonderwijs.