Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Praktisch


Scholen kunnen zich inschrijven voor NGS-activiteiten via de website. Inloggen is noodzakelijk.


Moev tijdens lessen NGS praktischVerzekering 
Indien je school deelneemt aan één van deze activiteiten ben je verplicht een verzekering af te nemen voor alle leerlingen. Informeer bij de schoolverzekering om na te gaan of deze activiteiten onder de normale schoolpolis vallen. Bij bepaalde risicosporten dient per deelnemer een bijdrage te worden betaald.

Prijzen
Alle prijzen zijn opgenomen in deze brochure en op onze website. Indien een prijs wijzigt in de loop van het jaar delen we dit tijdig mee.

Begeleiding
MOEV zorgt voor monitoren en voor al het nodige materiaal. De leerkrachten van de school begeleiden hun leerlingen en zijn verantwoordelijk voor hun groep.

Moev tijdens lessen NGS praktisch1Lunchpakket
De deelnemers zorgen zelf voor hun picknick. Ze eten dit buiten op bij goed weer (drankje en zakje voor het afval niet vergeten). Bij gebruik van een chalet of cafetaria zijn de deelnemers verplicht een consumptie te nemen.

Verloren of beschadigd materiaal
Indien je school materiaal beschadigde of verloor, moet je zelf de kosten dragen.

Vervoer
De school zorgt al dan niet voor eigen vervoer. MOEV kan je adressen van busmaatschappijen bezorgen.

Afronding activiteiten
De school vertrekt op de plaats van activiteit omstreeks 16u00 tenzij anders vermeld.

 


Kledij


Algemeen

 • Gemakkelijke sportieve kledij (katoenen T-shirt, trainingspak, sportschoenen met geprofileerde zolen)
 • regenkledij (waterdichte regenjas met kap)
 • reservekledij (T-shirt, broek, kousen, schoenen)
 • Let op: bij regenweer is er geen vervangingsprogramma

 


Aangepaste kledij

 • Tijdens de MOEV bewegings- en sportactiviteiten is aangepaste kledij noodzakelijk. De nodige zwem- of beschermkledij, zoals een (fiets)helm of klimgordel, zijn omwille van de veiligheid aangewezen of zelfs verplicht. Afhankelijk van de situatie (bv. activiteiten op een hindernissenparcours), zijn het dragen van hoofddeksels, sieraden, losse kledij, sjaaltjes, e.d. verboden. Dit omwille van veiligheidsredenen. De aanwezige hoofdbegeleid(st)er geeft hierover ter plaatse de nodige uitleg. Deze zijn ook reeds vermeld bij de inschrijving van de school.
 • Wandelen: Bij warm weer: rugzakje, dunne trainingsbroek of short, dunne kousen. Afhankelijk van het terrein: goede sportschoenen, stevige wandel- of bergschoenen (liefst met een rubberen zool en niet teveel naden aan de zijkant). Bij regen of modderig terrein: rubberen laarzen … met dikke rubberen zool en profiel.
 • Bij koud weer: warm ondergoed, dikke pull, kousenbroek, trainingsbroek, dunne sokken met hierover dikke lange sokken, muts, sjaal en handschoenen of waterdichte wanten, bergschoenen of rubberen laarzen.
 • Oriëntatielopen: zie algemeen
 • Afvaarten rivieren: T-shirt en broekje, zwempak, reservekledij (kousen, ondergoed, pull en handdoek) waterdicht verpakt in plastiek tassen. Hou rekening met het weer.
 • Langlaufen: zie algemeen bij koud weer, skikledij.
 • Rotsklimmen: sportschoenen met vlakke zolen.
 • Speleologie: vertrekkledij: oude gemakkelijke kledij (bv. overall) of plastieken kledij, rubberen laarzen met diep ingesneden zolen; voldoende reservekledij (ook schoenen); plastieken tas (type vuilniszak).
 • Fietsen & MTB: zie algemeen; in de winter zijn handschoenen en een muts noodzakelijk.
 • Avonturentocht: zie wandelen.
 • Paardrijden: zie algemeen (rijlaarzen meebrengen)


Indien de schoolbegeleider ter plaatse niet akkoord is met deze uitleg kan hij/zij deze verklaring ondertekenen met ‘niet akkoord’. Dit betekent dan ook dat de schoolbegeleider de verantwoordelijkheid voor zijn schoolgroep overneemt van de hoofdbegeleider.