Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Bewegingslandschappen


MOEV biedt voor het basisonderwijs tijdens de lesuren een extra bewegingsaanbod aan in de vorm van ‘bewegingslandschappen’: een halve dag activiteit in een sporthal in de buurt van de school. Kinderen kunnen er experimenteren, spelen en oefenen met allerlei uitdagend spel- en sportmateriaal op maat van elk leeftijdsjaar.

Het aanbod voorziet een ontwikkelingsprogressie in groot- en kleinmotorische vaardigheden. Het accent ligt op beleving, spelplezier en spelend kennismaken met beweging. Voor de allerkleinste kleuters voorziet MOEV een uitleenpakket waarmee de kinderen kunnen experimenteren op school.

Deelnemen gebeurt per klas en de deelnameprijs is democratisch (3 tot 3.5euro/leerling).

Hopsakee    Rollebolle    Kronkeldiedoe    Alles met de bal    American Games    Spring in het rond en sport gezond 


Moev tijdens lessen bewegingslandschappen hopsakee340Hopsakee

Leeftijd: 1ste kleuterklas: 2,5-3 jaar

Met 'Hopsakee' krijgen de kleinste kleuters in een voor hen vertrouwde ruimte op school de kans om op een ludieke manier te spelen. Aantrekkelijk, uitnodigend speelmateriaal zorgt ervoor dat de kindjes van de eerste kleuterklas echte spelvreugde kunnen ervaren. Dankzij de handige brochure kan de leerkracht het materiaalpakket goed begeleiden.

Brochure     Hopsakeelied     Ontlenen materiaalpakket  


Rollebolle

Leeftijd: 2de en 3de kleuterklas: 4-5 jaar

Vier- en vijfjarige kleuters kunnen experimenteren, imiteren ... om zo allerlei vaardigheden en bewegingen uit te lokken in het leerrijke speelparadijs van 'Rollebolle'.

Moev tijdens bewegingslandschappen rollebolle340Onder begeleiding van de kleuterjuf of -meester bezoeken de kleuters een 10-tal speelhoeken. Ze worden er uitgedaagd op evenwicht, behendigheid, coördinatie, en durf op één van de grote luchtstructuren. De brochure geeft de nodige uitleg over het bewegingslandschap en hoe je het organiseert. Er is ook een Rollebolle-lied en bijpassende choreografie.


Spelen is voor elk kind de meest natuurlijke en spontane vorm van bewegen. Al spelend kan een kind zijn fysieke en motorische capaciteiten optimaal ontdekken en ontwikkelen. Het uitgangspunt is: 'Met sport en spel blijf je fit en wel'! Het uitnodigende ‘WESCO’-speelgoed maakt van Rollebolle een leerrijk speelparadijs waar elk kind spelvreugde kan ervaren.

Brochure     Rollebollelied     Activiteiten

 

 

Moev tijdens lessen bewegingslandschappen rollebolle onderwaterpretpark

Rollebolle in het onderwaterpretpark (uitbreiding)


'Rollebolle in het onderwaterpretpark', een verhaal vol spanning en fantasie, is ontworpen voor 4- tot 6-jarige kleuters. Dit vertelboek is een uitbreiding op het beweegproject 'Rollebolle'. Met hun nieuwe vriendjes ontdekken de kleuters alle zeebewoners: samen bewegen, spelen en zingen zij met Rollebolle. 

Bestel vertelboek  


Moev tijdens lessen bewegingslandschappen kronkeldiedoe340

Kronkeldiedoe

Leeftijd: 1ste en 2de leerjaar

'Kronkeldiedoe' is een mannetje boordevol energie, kronkelend en verend van de ene activiteit naar de andere. 'Kronkeldiedoe' is een gevarieerd, attractief en bewegingsvriendelijk beweegproject ontwikkeld voor het eerste en tweede leerjaar.

Brochure     Kronkeldiedoelied     Activiteiten 


Moev tijdens lessen bewegingslandschappen alles met bal340Alles met de bal

Leeftijd: 3de en 4de leerjaar

In dit bewegingslandschap maken kinderen uitgebreid kennis met de magische wereld van de bal. MOEV zorgt voor een uitgebreid gamma van verschillende soorten ballen en een planmatige opbouw van verscheidenheid en moeilijkheidsgraad in balvaardigheid.

Brochure    Activiteiten 


Moev tijdens lessen bewegingslandschappen american games340American Games

Leeftijd: 5de en 6de leerjaar

In het bewegingslandschap ‘American Games’ kunnen de leerlingen proeven van basisvaardigheden uit baseball, american football, frisbee, Kin-ball ... Dit zijn spel- en sportspelen die behoren tot de moderne bewegingscultuurgebieden en zijn een onderdeel van de eindtermen. In dit project staat Fair Play centraal! 

Brochure    Activiteiten 


Spring in het rond en sport gezond

Leeftijd: 5de en 6de leerjaar

De ‘Spring in het rond & sport gezond’- dagen zijn unieke bewegingsmomenten voor alle jongens en meisjes van de 3de graad van het basisonderwijs. Tijdens deze lokale en recreatieve activiteiten nemen de leerlingen deel aan een parcours met een twaalftal ludieke spelletjes waarin ze o.a. hun technische vaardigheden en behendigheden uitdagen. 

In dit project staan Fair Play, gezondheidseducatie en groepsgevoel centraal. 

Activiteiten 


Mega-Spelenpaleis (Provincie Antwerpen)

Leeftijd: 2de leerjaar 

Een halve lesdag waarbij de leerlingen, in groepjes van maximum 12, met hun begeleider 16 activiteiten doorlopen via een doorschuifsysteem. Hierbij staan evenwicht, coördinatie en spelplezier centraal. 
Alle leerlingen starten met een gezamenlijke opwarming op muziek.

Activiteiten
 

Spelcarrousel (Provincie Oost-Vlaanderen)

Leeftijd: 3de leerjaar

Spelcarrousel biedt kinderen verschillende prikkels of uitdagingen aan waarop ze zelf motorische antwoorden moeten vinden. Er zijn drie plateaus: 'Speel je mee', balanceer je mee' en 'ga je mee op avontuur'. Inhoudelijk mikt dit bewegingslandschap op praktische vaardigheden, balvaardigheden, springvaardigheden, bewegingskunsten, en spelen.

Activiteiten