Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Bewegingslandschappen


MOEV biedt voor het basisonderwijs een extra bewegingsaanbod aan tijdens de lesuren in de vorm van ‘bewegingslandschappen’. Een bewegingslandschap is een halve dag activiteit in een sporthal in de buurt van de school. Kinderen kunnen er experimenteren, spelen en oefenen met allerlei uitdagend spel- en sportmateriaal op maat van elk leeftijdsjaar.

Het aanbod voorziet een ontwikkelingsprogressie in groot- en kleinmotorische vaardigheden. Het accent ligt op beleving, spelplezier en spelend kennismaken met beweging. Voor de allerkleinste kleuters voorziet MOEV een uitleenpakket waarmee de kinderen kunnen experimenteren op school.

Deelnemen gebeurt per klas en de deelnameprijs is democratisch (3 tot 3.5euro/leerling).


Moev tijdens lessen bewegingslandschappen hopsakeeHopsakee


Leeftijd: 1ste kleuterklas: 2,5-3 jaar

Met 'Hopsakee' krijgen de kleinste kleuters in een voor hen vertrouwde ruimte op school de kans om op een ludieke manier te spelen. Aantrekkelijk, uitnodigend speelmateriaal zorgt ervoor dat de kindjes van de eerste kleuterklas echte spelvreugde kunnen ervaren. Dankzij de handige brochure kan de leerkracht het materiaalpakket goed begeleiden.

 Brochure     Download lied     Ontlenen materiaal     Activiteiten


Rollebolle


Leeftijd: 2de en 3de kleuterklas: 4-5 jaar

Vier- en vijfjarige kleuters kunnen experimenteren, imiteren ... om zo allerlei vaardigheden en bewegingen uit te lokken in het leerrijke speelparadijs van 'Rollebolle'.

Moev tijdens lessen bewegingslandschappen rollebolleOnder begeleiding van de kleuterjuf of -meester bezoeken de kleuters een  10-tal speelhoeken. Daar worden ze uitgedaagd op evenwicht, behendigheid, coördinatie, en durf op één van de grote luchtstructuren. De brochure zorgt voor een toelichting bij dit bewegingslandschap en de volledige organisatie ervan met inbegrip van het Rollebolle-lied en de bijpassende choreografie.


Spelen is voor elk kind de meest natuurlijke en spontane vorm van bewegen. Al spelend kan een kind zijn fysieke en motorische capaciteiten optimaal ontdekken en ontwikkelen. Het uitgangspunt hierbij is: 'met sport en spel blijf je fit en wel'! Door het uitnodigende ‘WESCO’-speelgoed, is Rollebolle een leerrijk speelparadijs waar elk kind spelvreugde kan ervaren.

Brochure     Download lied    Activiteiten

 

 

Moev tijdens lessen bewegingslandschappen rollebolle onderwaterpretpark

Rollebolle in het onderwaterpretpark (uitbreiding)


'Rollebolle in het onderwaterpretpark', een verhaal vol spanning en fantasie, is ontworpen voor 4- tot 6-jarige kleuters. Dit vertelboek is een uitbreiding op het beweegproject 'Rollebolle'. Met hun nieuwe vriendjes ontdekken de kleuters alle zeebewoners: samen bewegen, spelen en zingen zij met Rollebolle. 

Bestel vertelboek


Moev tijdens lessen bewegingslandschappen kronkeldiedoe

Kronkeldiedoe

 
Leeftijd: 1ste en 2de leerjaar

Kronkeldiedoe' is een mannetje boordevol energie kronkelend en verend van de ene activiteit naar de andere. 'Kronkeldiedoe' is een gevarieerd, attractief en bewegingsvriendelijk beweegproject ontwikkeld voor het eerste en tweede leerjaar.

Brochure    Download lied   Activiteiten


Het jaarlijks terugkerend aanbod is zeer laagdrempelig.


Moev tijdens lessen bewegingslandschappen alles met bal copyAlles met de bal


Leeftijd: 3de en 4de leerjaar

In dit bewegingslandschap maken kinderen uitgebreid kennis met de magische wereld van de bal. MOEV zorgt voor een uitgebreid gamma van verschillende soorten ballen en een planmatige opbouw van verscheidenheid en moeilijkheidsgraad in balvaardigheid.

Brochure    Activiteiten

 


Moev tijdens lessen bewegingslandschappen american gamesAmerican Games

 

Leeftijd: 5de en 6de leerjaar

In het bewegingslandschap ‘American Games’ kunnen leerlingen van het 5de en 6de leerjaar proeven van basisvaardigheden uit baseball, american football, frisbee, Kin-ball ... Dit zijn spel- en sportspelen die behoren tot de moderne bewegingscultuurgebieden en onderdeel zijn van de eindtermen. In dit project staat Fair Play centraal! 

Brochure    Activiteiten

 


Spring in het rond en sport gezond - Danone

 
Leeftijd: 5de en 6de leerjaar

MOEV en Danone bieden een recreatief pakket aan voor jongens en meisjes van de derde graad van het basisonderwijs. Via leuke spelvormen en attractieve opblaasstructuren maken de leerlingen kennis met verschillende (bal)sporten en verfijnen ze hun technische vaardigheden. 

In dit project staan Fair Play, gezondheidseducatie en groepsgevoel centraal.

Activiteiten


Provinciegebonden bewegingslandschappen

Mega-Spelenpaleis in Antwerpen

Leeftijd: 2de leerjaar 

Een halve lesdag waarbij de leerlingen, in groepjes van maximum 12, met hun begeleider 16 activiteiten doorlopen via een doorschuifsysteem. Hierbij staan evenwicht, coördinatie en spelplezier centraal. 
Alle leerlingen starten met een gezamenlijke opwarming op muziek.

Activiteiten