Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Beweeg mee!


MOEV wil alle kinderen in het basisonderwijs (kleuter- en lagere school) en jongeren in het secundair onderwijs zoveel mogelijk laten bewegen. Bewegen is gezond en het fundament van een gezonde levensstijl leg je best zo vroeg mogelijk. 

De school is bij uitstek de belangrijkste maatschappelijke instelling waar de promotie van levenslang bewegen en een gezonde levensstijl start. 
Scholen zijn dus dé onmiskenbare partner van MOEV.Moev bewegingsbeleid sbjs menuMOEV wil enerzijds scholen ondersteunen bij het ontwikkelen van een bewegingsbeleid op school. MOEV biedt hiervoor de tool 'Sport beweegt je school' aan. Wil je school beweging systematisch aanbieden? Dan voorzie je een bewegings- en sportbeleid met een bewegingsaanbod voor alle leerlingen.

Dit aanbod voorziet:

  • het stimuleren van actieve verplaatsing;
  • de uitbouw van een bewegingsvriendelijke omgeving;
  • beweging op verschillende momenten van de schooldag; tijdens de les (buiten de les bewegingsopvoeding/lichamelijke opvoeding), tussen, voor & na de lessen.


Anderzijds wil MOEV zoveel mogelijk bewegingskansen creëren voor alle kinderen en jongeren. Dit doet MOEV door zoveel mogelijk drempels weg te werken, een gevarieerd aanbod van activiteiten aan te bieden én kinderen/jongeren en ouders te sensibiliseren.

Het doel van deze aanpak is tweeledig: 

  • kinderen en jongeren een actieve levensstijl aanleren;
  • de keuze voor een actieve en gezonde levensstijl vanzelfsprekend maken.