Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Startvergadering


Datum
11-09-2019
Prijs
Gratis
Onderwijsniveau
Secundair onderwijs
Locatie
Vrijetijdscentrum
Vlamingveld 40
8490 Jabbeke
 

 

Extra info

Programma

  • vanaf 13u15: onthaal met koffie
  • 13u45: infosessie
  • 15u00 - 16u15: vorming: keuze uit hockey, LedsReact, schermen
  • aansluitend drankje - afhalen materiaal SBJS 2.0

Inschrijven

Je kan je hier inschrijven, graag vóór vrijdag 6 september.

Vorming

Voor de bijscholing kan er gekozen worden uit onderstaande activiteiten. Duid jouw voorkeur aan op het inschrijvingsformulier (2 keuzes aanstippen).

Hockey2school (Cindy Vanduffel)


Hockey2School is een project van de Vlaamse Hockey Liga vzw om de hockeysport op een zeer laagdrempelige manier te promoten via de scholen. Via een praktisch uitgewerkte syllabus ontdekken leerkrachten L.O.
de basistechnieken van de hockeysport. Zo kan je je leerlingen op een kindvriendelijke en speelse manier hockey aanleren. Aangepaste hockeysticks en ballen zorgen voor een veilige leeromgeving. 
Neem deel aan deze sessie en laat je overtuigen dat hockey een enorm boeiende sport is die past binnen elke schoolomgeving.


 Direction (LedsReact) (Koen Vercauteren )


Direction (LedsReact) is een digitale sport- en spelkegel die aan de hand van lichtsignalen je leerlingen op een leuke en uitdagende manier laat bewegen. Ze reageren op de onverwachte kleuren en/of richtingen die ze te zien krijgen als ze naar Direction toelopen. Hun motivatie krijgt een boost, hun cognitief vermogen een uitdaging en hun digitaal leven komt hen tegemoet via de sport. Jij als leerkracht kan je stem sparen tijdens de oefeningen, je hebt meer tijd voor structuur en feedback. 


Schermen (Brecht Stevens) 


 De Vlaamse Schermbond start met het project "schermen op school". Hiervoor werden er verschillende schermpakketten en lesfiches samengesteld (ondersteund door actief beeldmateriaal) die voorgesteld worden via een praktische workshop.


Naar jaarlijkse gewoonte zullen tijdens deze vergadering de aanwezige gangmakers die 20 jaar schoolsportgangmaker zijn en de gangmakers die in de loop van dit schooljaar op rust gaan, of dit vorig schooljaar deden, gelauwerd worden.