Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Startvergadering


Datum
11-09-2019
Prijs
Gratis
Onderwijsniveau
Basisonderwijs
Locatie
Vrijetijdscentrum
Vlamingveld 40
8490 Jabbeke
 

 

Extra info

De startvergadering van het basisonderwijs en buitengewoon basisonderwijs vindt plaats op woensdag 11 september in Jabbeke. Je kan ook dit jaar opnieuw kiezen voor de voormiddag of namiddag.

Inschrijven kan hier ( 1 formulier per persoon)

Programma

  Voormiddag Namiddag
  • Onthaal met koffie
vanaf 8u40 vanaf 13u20
  • Informatieve sessie met overlegmoment   +  sportsessie
9u00 13u45
  • Receptie
11u30 16u15


Aansluitend op de vergadering nodigen wij je uit op de receptie waar tijdens een gezellige babbel de start van het nieuwe schoolsportjaar kan ingezet worden

Voor de bijscholing kan er gekozen worden uit ‘Okidoki in de praktijk', ‘Direction (LedsReact)’ en ‘Hockey2school’. Wil je voorkeur aanduiden op het inschrijvingsformulier ten laatste tegen vrijdag 6 september.

Okidoki in de praktijk (door Veerle De Bock)


Je geeft les in het kleuteronderwijs?  Je wil ervoor zorgen dat je kleuters meer bewegen tijdens de schooluren? Een gezonde mix van zitten, staan en bewegen, gezond eten en voldoende water drinken op school lijkt je wel iets? Terecht,  zo kies je voor een gezonde, actieve en fitte levensstijl voor je kleuters. OKI DOKI is een educatief pakket van MOEV specifiek voor kleuters.

De centrale figuur is het speelse draakje Doki. Samen met Doki ontdekken de kleuters de gezonde school waar spelen en bewegen belangrijk is, de vriendjes, de speelplaats, de klas, … .  Ze leren samen fietsen, gezond eten, samen spelen,… en … zich aan de afspraken houden.  

In deze vorming krijg je een kant en klare handleiding van een zeer enthousiaste kleuterleidster die samen met haar team met het project Okidoki aan de slag  is gegaan. Een echte aanrader!

Informeer  dan ook jouw collega's in het kleuter. Ook die zijn zeker welkom.


Hockey2school (door Cindy Vanduffel)


Hockey2School is een project van de Vlaamse Hockey Liga vzw om de hockeysport op een zeer laagdrempelige manier te promoten via de scholen.
Via een praktisch uitgewerkte syllabus ontdekken leerkrachten L.O. de basistechnieken van de hockeysport. Zo kan je je leerlingen op een kindvriendelijke en speelse manier hockey aanleren.
Aangepaste hockeysticks en ballen zorgen voor een veilige leeromgeving. 

Neem deel aan deze sessie en laat je overtuigen dat hockey een enorm boeiende sport is die past binnen elke schoolomgeving. 


 Direction (LedsReact) ( door Koen Vercauteren )


Direction (LedsReact) is een digitale sport- en spelkegel die aan de hand van lichtsignalen je leerlingen op een leuke en uitdagende manier laat bewegen. Ze reageren op de onverwachte kleuren en/of richtingen die ze te zien krijgen als ze naar Direction toelopen. Hun motivatie krijgt een boost, hun cognitief vermogen een uitdaging en hun digitaal leven komt hen tegemoet via de sport. Jij als leerkracht kan je stem sparen tijdens de oefeningen, je hebt meer tijd voor structuur en feedback. 


 Schermen (enkel namiddag)


De Vlaamse Schermbond start met het project "schermen op school". Hiervoor werden er verschillende schermpakketten en lesfiches samengesteld (ondersteund door actief beeldmateriaal) die voorgesteld worden via een praktische workshop.


 

Naar jaarlijkse gewoonte zullen ook tijdens deze vergadering de gangmakers die 20 jaar schoolsportgangmaker zijn gelauwerd worden. Naar analogie met deze lauwering willen wij op de vergadering, met een kleine attentie, afscheid nemen van de schoolsportgangmakers die in de loop van vorig schooljaar op rust zijn gegaan of in de loop van dit schooljaar op rust gaan.