Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Meester op de Fiets


Datum
Prijs
75
Onderwijsniveau
Basisonderwijs
Locatie
Diverse locaties

Provincie Vlaams-Brabant
 

 

Extra info

Gelieve de kalender BASIS Meester op de fiets 20-21 met overzicht ingeschreven scholen & beschikbare data eerst te raadplegen alvorens in te schrijven. De blauw ingekleurde data zijn niet beschikbaar. Reservaties voor woensdagen, feestdagen, in weekends & tijdens schoolvakanties zijn sowieso NIET mogelijk!

Meester op de Fiets' is een fietsvaardigheidsproject voor kinderen uit de lagere scholen. MOEV, VIAS institute en Mobiel 21 sloegen de handen in elkaar voor dit uniek samenwerkingsverband. Samen willen we fietsvaardigheid bevorderen bij de leerlingen uit de lagere scholen. Het project werd ontwikkeld met de steun van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.

Met dit project kan de school een ‘fietsmeester’ of ‘fietsjuf’ uitnodigen die samen met de leerkracht op school praktische fietseducatie geeft aan de leerlingen. Zo willen we leerlingen de kans geven op een leuke en veilige manier te leren deelnemen aan het verkeer, eerst in een beschermde omgeving (speelplaats, verkeerspark …) en nadien in het echte verkeer. De fietsmeester of -juf brengt speciaal ontworpen materialen mee en stelt een fietsparcours op in de school.

 IMG 20170912 WA0004               IMG 20170912 WA0004               IMG 20170912 WA0004

Naast de fietslessen op school met een praktische handleiding, ontwikkelden we ook lesfiches voor meer theoretische lessen in de klas, praktijkfiches per leerjaar, tips voor ouders in het algemeen en voor fietsvaardigheidstraining thuis.  Deze info kan je vinden op www.meesteropdefiets.be.

Praktisch

IMG 20170912 WA0004

  • ‘Meester op de Fiets’ richt zich tot beginnende fietsers. 
  • Per dag kunnen 3 klassen met de materialenset een vaardigheidstraining opzetten (2 sessies in de voormiddag en 1 in de namiddag).
  • Je bestelt de materialenset met begeleiding voor minimum 1 dag tot maximum 1 week (geen woensdag).
  • Het parcours kan buiten (speelplaats, parking...) of binnen (sporthal, polyvalente zaal...) worden gebruikt.
  • De leerlingen oefenen met de eigen fiets of die van hun medeleerling.
  • Minimum 1 volwassene helpt bij het tillen van de materialen vóór de 1ste sessie en na de laatste sessie.
  • De aanwezigheid en medewerking van de klastitularis is verplicht gedurende alle sessies. 

Prijs

Het project kost 75 euro per dag, begeleiding en vervoer inbegrepen. 

Inschrijven 

Via de zwarte knop INSCHRIJVEN rechts boven de locatie. Deze knop is alleen zichtbaar indien u bent ingelogd.

Door toedoen van het COVID 19 virus kon het fietsvaardigheidsproject ‘Meester op de fiets’ vanaf halfweg maart niet langer doorgaan. De getroffen scholen krijgen tot en met maandag 8 juni de kans om in te schrijven voor volgend schooljaar. Alle andere scholen kunnen inschrijven vanaf het verschijnen van de provinciale MOEV-nieuwsbrief op dinsdag 9 juni 2020.

De school kan voor minimum 1 dag tot maximum 1 week inschrijven (niet op woensdag).