Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 

Meester op de Fiets


Datum
Prijs
60.00
Onderwijsniveau
Basisonderwijs
Locatie
MOEV Vlaams-Brabant / Brussel
Janseniusstraat 47
3000 Leuven
 

 

Update inschrijvingen

Wat

'Meester op de Fiets' is een fietsvaardigheidsproject voor kinderen in lagere scholen. MOEV, VIAS institute en Mobiel 21 sloegen de handen in elkaar voor dit uniek samenwerkingsverband. Samen willen we fietsvaardigheid bevorderen bij de leerlingen van de lagere scholen. Het project werd ontwikkeld met de steun van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming

Met dit project kan de school een ‘fietsmeester’ of ‘fietsjuf’ uitnodigen die samen met de leerkracht op school praktische fietseducatie geeft aan de leerlingen. Zo willen we leerlingen de kans geven op een leuke en veilige manier te leren deelnemen aan het verkeer, eerst in een beschermde omgeving (speelplaats, verkeerspark …) en nadien in het echte verkeer. De fietsmeester of -juf brengt speciaal ontworpen materialen mee en stelt een fietsparcours op in de school.

 IMG 20170912 WA0004               IMG 20170912 WA0004               IMG 20170912 WA0004

Naast dede fietslessen op school met een praktische handleiding, ontwikkelden we ook lesfiches voor meer theoretische lessen in de klas, praktijkfiches per leerjaar, tips voor ouders algemeen en voor tips voor ouders voor fietsvaardigheidstraining thuis.  Deze info kan je vinden op www.meesteropdefiets.be.

Praktisch

IMG 20170912 WA0004

  • ‘Meester op de fiets’ richt zich tot beginnende fietsers. 
  • Per dag kunnen 3 klassen met de materialenset een vaardigheidstraining opzetten (2 sessie in de voormiddag en 1 in de namiddag).
  • U bestelt de materialenset met begeleiding voor één dag.
  • Het parcours kan buiten (speelplaats, parking...) of binnen (sporthal, polyvalente zaal...) worden gebruikt
  • De leerlingen oefenen met de eigen fiets of die van hun medeleerling.

Prijs

Het project kost 60.00 euro per dag, begeleiding en vervoer inbegrepen. 

Inschrijven 

Iedere school kan inschrijven vanaf de nieuwsbrief van juni 2019 voor het schooljaar 2019-2020

De school kan voor minimum 1 dag tot maximum 1 week inschrijven.

Overzicht inschrijvingen 2019 - 2020

Momenteel bieden wij slechts 1 Meester op de fiets-set aan. Indien er in de toekomst toch nog een 2de set zou komen, zal dit via de nieuwsbrief worden aangekondigd. 

Klik op de knop 'Update inschrijvingen' bovenaan, om de beschikbare data te bekijken en/of om de inschrijving(en) van jouw school te checken. De blauw ingekleurde data zijn niet beschikbaar. Reservaties voor woensdagen, feestdagen, in weekends & tijdens schoolvakanties zijn sowieso NIET mogelijk!