Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 
 

Meester op de fiets


Datum
Op aanvraag
Prijs
75
Onderwijsniveau
Basisonderwijs
Locatie
Diverse locaties

0000 Provincie Antwerpen
 

 

Extra info

Op dit moment is dit enkel mogelijk in de vorm van een uitleenpakket.

Vraag het uitleenpakket aan!


'Meester op de Fiets' is een fietsvaardigheidsproject voor leerlingen in lagere scholen. MOEV, VIAS institute en Mobiel 21 sloegen de handen in elkaar voor dit uniek samenwerkingsverband. Samen willen we fietsvaardigheid bevorderen bij de leerlingen van de lagere scholen. Het project werd ontwikkeld met de steun van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming

Met dit project kan de school een ‘fietsmeester’ of ‘fietsjuf’ uitnodigen die samen met de leerkracht op school praktische fietseducatie geeft aan de leerlingen. Zo willen we leerlingen de kans geven op een leuke en veilige manier te leren deelnemen aan het verkeer, eerst in een beschermde omgeving (speelplaats, verkeerspark …) en nadien in het echte verkeer. De fietsmeester of -juf brengt speciaal ontworpen materialen mee en stelt een fietsparcours op in de school.

 IMG 20170912 WA0004               IMG 20170912 WA0004               IMG 20170912 WA0004

Naast deze fietslessen op school met een praktische handleiding, ontwikkelden we ook lesfiches voor meer theoretische lessen in de klas, praktijkfiches per leerjaar, tips voor ouders algemeen en voor fietsvaardigheidstraining thuis. 
Deze info kan je vinden op www.meesteropdefiets.be.

IMG 20170912 WA0004Praktisch

  • ‘Meester op de Fiets’ richt zich tot beginnende fietsers. 
  • Per dag kunnen 3 klassen met de materialenset een vaardigheidstraining opzetten (2 sessies in de voormiddag en 1 in de namiddag).
  • Je bestelt de materialenset met begeleiding voor één dag.
  • Het parcours kan buiten (speelplaats, parking...) of binnen (sporthal, polyvalente zaal...) worden gebruikt. De leerlingen oefenen met de eigen fiets of die van hun medeleerling.

Prijs

Het project kost 75,00 euro per dag, begeleiding en vervoer inbegrepen. 

Inschrijven 

De school kan voor maximum 2 dagen inschrijven.