Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 
 

35editie logoVlaamse loopweken I scholen

Doet jouw school mee aan de 35ste editie van de 'Vlaamse loopweken voor scholen' dit jaar van 16 september tot 11 oktober 2024? Dan kan je op deze pagina terugvallen voor informatie, ondersteuning en inspiratie bij het voorbereiden en deelnemen aan het loopevent.

 


Meerwaarde van deze scholenloop

  • Fysieke conditie
  • Sociale dynamiek
  • Life-time sportbeoefening
  • Fitte en gezonde levensstijl

Actiepunten

Elk jaar stellen we een aantal doelen voorop om van de 'Vlaamse loopweken voor scholen' een succes te maken. Dit jaar zijn er 4 actiepunten voor scholen. Ontdek ze hieronder!

1. Schrijf zeker nu al in bij de sportdienst van je gemeente

Een organisator heeft er alle baat bij tijdig te weten wie er zal deelnemen. Verwittig daarom nu al je plaatselijke sportdienst dat jouw school zeker van de partij zal zijn. Pols zeker ook naar een eventueel voorbereidend overleg over de datum, opzet en organisatie van het loopevenement. De 36ste editie van de 'Vlaamse loopweken voor scholen' kreeg opnieuw de ondertitel ‘Loop met ons mee’!

2. Wil jouw school een prijs winnen met de Vlaamse loopweken? Dit is dé kans. Schrijf je in voor ‘Loop je in de kijker’! 


loopwekenLoop je in de kijker’ zet in op een vervolg van de Vlaamse loopweken op de eigen school en wil zo kinderen en jongeren nog meer aan te zetten om op een toffe manier te lopen. Scholen kunnen hiermee leuke prijzen winnen. Per provincie maken 5 scholen kans op een waardebon van € 300 bij Idema Sport waarmee ze leuk sportmateriaal kunnen aankopen.

Doe mee aan 'Loop je in de kijker'! 

 

 

loopuithoudingbrochureZo bereid je je leerlingen goed voor op school en verhoog je de plezierbeleving:

  • Een loopevent waar elke deelnemer plezier en fun beleeft, en met een positief gevoel naar huis kan terugkeren is een meerwaarde voor iedereen. Het succes gaat echter hand in hand met een goede en leuke voorbereiding op school. Inspiratie en ideeën vind je in de inspiratiefiche over alternatieve loopvormen.

  • De brochure 'Loopuithouding (voor schoolgaande jeugd)' kan je gebruiken als leidraad bij de voorbereiding van je leerlingen op het loopevent. Je kan deze brochure hier gratis downloaden. Binnenkort presenteren we een aantal interessante tips uit deze brochure. 

  • Tenslotte zijn er ook aantal actiefiches beschikbaar rond specifieke thema’s:

 

4. Appels deelnemers


appelHet Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT) beloont ook deze editie alle deelnemers met een gezonde appel.

 


Inspirerende voorbeelden

Ben je op zoek naar inspiratie om van je loopevenement een succesverhaal te maken? Laat je alvast inspireren door enkele geslaagde praktijkvoorbeelden van andere gemeentes en scholen.

Terugblik op afgelopen edities

Gemeente Lievegem

Gemeente Bree

Gemeente Wetteren

Extra videomateriaal:

Uitgewerkte praktijkvoorbeelden