Ik heb het begrepen

MOEV respecteert de privacy van uw gegevens.

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie

 
 

Bewegingslandschappen

MOEV biedt voor het basisonderwijs tijdens de lesuren een extra bewegingsaanbod aan in de vorm van ‘bewegingslandschappen’: een halve dag activiteit in een sporthal in de buurt van de school. Kinderen kunnen er experimenteren, spelen en oefenen met allerlei uitdagend spel- en sportmateriaal op maat van elk leeftijdsjaar.

Het aanbod voorziet een ontwikkelingsprogressie in groot- en kleinmotorische vaardigheden. Het accent ligt op beleving, spelplezier en spelend kennismaken met beweging. Voor de allerkleinste kleuters voorziet MOEV een uitleenpakket waarmee de kinderen kunnen experimenteren op school.

Deelnemen gebeurt per klas en de deelnameprijs is democratisch (3 tot 3.5euro/leerling).

Hopsakee   Rollebolle met DOKI   Kronkeldiedoe   Alles met de bal   American Games


Moev tijdens lessen bewegingslandschappen hopsakee340Hopsakee 

Leeftijd: 1ste kleuterklas: 2,5-3 jaar

Met 'Hopsakee' krijgen de kleinste kleuters in een voor hen vertrouwde ruimte op school de kans om op een ludieke manier te spelen. Aantrekkelijk, uitnodigend speelmateriaal zorgt ervoor dat de kindjes van de eerste kleuterklas echte spelvreugde kunnen ervaren.

Hopsakeelied    Materiaalpakket ontlenen  

 


Moev tijdens bewegingslandschappen rollebolle340Rollebolle met DOKI

Leeftijd: 2de en 3de kleuterklas: 4-5 jaar

Het project ‘Rollebolle’ start op school. De klasleerkracht vertelt er het verhaal van Doki die popelt om nieuwe bewegingsoefeningen uit te proberen. De leerkracht leert de kinderen ook het Rollebolle-bewegingslied aan. Nadien trekken de kleuters op speelavontuur naar het bewegingslandschap ‘Rollebolle’. Ieder groepje van 12 tot 15 kleuters doorloopt er met een begeleider de 12 spelstanden via een doorschuifsysteem.

Aantrekkelijk spelmateriaal daagt kleuters uit om hun fysieke en motorische capaciteiten te ontdekken en te ontwikkelen. Dit doen ze samen met het draakje Doki, de MOEV-kleuterbeweegmascotte. 

Brochure     Rollebollelied     Bewegingsdans   Zoek activiteiten

 

 

Rollebolle in het onderwaterpretpark (uitbreiding)

Moev tijdens lessen bewegingslandschappen rollebolle onderwaterpretpark'Rollebolle in het onderwaterpretpark', een verhaal vol spanning en fantasie, is ontworpen voor 4- tot 6-jarige kleuters. Dit vertelboek is een uitbreiding op het beweegproject 'Rollebolle'. Met hun nieuwe vriendjes ontdekken de kleuters alle zeebewoners: samen bewegen, spelen en zingen zij met Rollebolle. 

Bestel dit vertelboek  

 


Moev tijdens lessen bewegingslandschappen kronkeldiedoe340Kronkeldiedoe

Leeftijd: 1ste en 2de leerjaar

'Kronkeldiedoe' is een mannetje boordevol energie, kronkelend en verend van de ene activiteit naar de andere. 'Kronkeldiedoe' is een gevarieerd, attractief en bewegingsvriendelijk beweegproject ontwikkeld voor het eerste en tweede leerjaar.

Brochure    Kronkeldiedoelied    Zoek activiteiten 

 


Moev tijdens lessen bewegingslandschappen alles met bal340Alles met de bal

Leeftijd: 3de en 4de leerjaar

In dit bewegingslandschap maken kinderen uitgebreid kennis met de magische wereld van de bal. MOEV zorgt voor een uitgebreid gamma van verschillende soorten ballen en een planmatige opbouw van verscheidenheid en moeilijkheidsgraad in balvaardigheid.

Brochure    Zoek activiteiten 

 


Moev tijdens lessen bewegingslandschappen american games340American Games

Leeftijd: 5de en 6de leerjaar

In het bewegingslandschap ‘American Games’ kunnen de leerlingen proeven van basisvaardigheden uit baseball, american football, frisbee, Kin-ball ... Dit zijn spel- en sportspelen die behoren tot de moderne bewegingscultuurgebieden en zijn een onderdeel van de eindtermen. In dit project staat Fair Play centraal! 

Brochure    Zoek activiteiten 

 


Mega-Spelenpaleis (Antwerpen)

Leeftijd: 2de leerjaar 

Een halve lesdag waarbij de leerlingen, in groepjes van maximum 12, met hun begeleider 16 activiteiten doorlopen via een doorschuifsysteem. Hierbij staan evenwicht, coördinatie en spelplezier centraal. 
Alle leerlingen starten met een gezamenlijke opwarming op muziek.

Zoek activiteiten
 

Beweeg Anders en Meer-dag (Oost-Vlaanderen)

Leeftijd: 3de leerjaar

Op de 'Beweeg Anders en Meer'-dag of kortweg BAM-dag krijgen de kinderen verschillende prikkels of uitdagingen voorgeschoteld waarop ze zelf motorische antwoorden moeten vinden. Dit gebeurt op drie plateaus. Het concept mikt op de ontwikkeling van het vaardigheidsniveau maar verliest het cognitieve en dynamisch affectieve niet uit het oog. Deze componenten komen geïntegreerd aan bod. Ook sociale vaardigheden als 'beurt afwachten', 'samen bewegen en spelen' komen ruimschoots aan bod.

Brochure   Zoek activiteiten

 

Honkietonkie (West-Vlaanderen)

Leeftijd: 1ste en 2de leerjaar

De leerlingen doorlopen in groepjes van max. 15 leerlingen de verschillende activiteiten, verdeeld over 3 plateaus. De spelen oefenen de basisvaardigheden, aangepast aan hun leeftijd.

  • Spelenmarkt: oude volksspelen in een nieuw jasje ...
  • Reuzenspelen: reuzetwister (luchtstructuur), reuzebal, hindernissenpiste ...
  • Coöperatieve spelen: kwartetspel, regenboogparachute, ballenbad, sleepdoeken ...

Zoek activiteiten